Dünyanın en güzel yürüyüş rotası “Likya Yolu”

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, dünyanın en güzel yürüyüş rotalarından biri olarak betimlenen ‘Likya Yürüyüş Yolu’ hakkında online toplantı düzenledi.

YAŞAM 17.11.2020, 11:29 ecem ata
Dünyanın en güzel yürüyüş rotası “Likya Yolu”

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, Likya Yürüyüş Yolu hakkındaki bilinmeyenlerin anlatıldığı online bir toplantı düzenledi. Düzenlenen toplantının konuğu Dokuz Eylül Rotary Kulübü’nün geçmiş dönem başkanlarından Ömer Garipoğlu oldu. 9 yıllık bir turizm geçmişi olan ve yıllardır doğa yürüyüşleri yapan Garipoğlu, Türkiye’nin tarihi atmosferlerin doğayla bütünleştiği pek çok yürüyüş rotasına ev sahipliği yaptığını ancak yaptığı onu en çok etkileyen yerin dünyanın en güzel yürüyüş rotalarından biri olarak bilinen ‘Likya Yürüyüş Yolu’ olduğunu söyledi.

Likya Yolu’nun doğanın tüm güzelliklerini tek bir rota üzerinde gözler önüne serdiğini belirten Garipoğlu “Bir tarafta sonsuz mavilik, yemyeşil ormanlar; diğer tarafta tarihe tanıklık eden antik şehirler, görkemli kalıntılar.. Adeta büyüleniyorsunuz” dedi. Türkiyenin uluslararası standartlarda işaretlenmiş ilk yürüyüş rotasının da Likya Yolu olduğunu belirten Garipoğlu “Yani bugün tek başınıza bile gitseniz yolunuzu bulursunuz” dedi.

“Nefes aldıracak bir rota”

Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Betül Elmasoğlu ise önce pandemi, ardından depremle Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek “Bize bu zor günlerde nefes alabileceğimiz bir rota gösterdiniz. Doğanın iyileştirici etkisini hissetmemizi sağladığınız için kulübümüz adına teşekkür ederim” diye konuştu. Toplantı sonunda Garipoğlu’na teşekkür belgesi takdim edildi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202