MENEMEN PLASTİK İHTİSAS OSB’DE YENİ DÖNEM BAŞLADI

Kuruluşundan bugüne kadar kurucu ortakları EBSO, Menemen Belediyesi ve Menemen Ticaret Odası’ndan seçilen üyeler ile yönetilen Türkiye’nin tek “plastik ihtisas” OSB’si olma özelliğini taşıyan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde katılımcıların da dahil olduğu yeni yönetim göreve başladı.

YAŞAM 03.12.2020, 15:52 ecem ata
MENEMEN PLASTİK İHTİSAS OSB’DE YENİ DÖNEM BAŞLADI

Organize Sanayi Bölgeleri mevzuatı gereği, parsellerinde üretime geçen firma sayısında yeterli doluluk oranını sağlayan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (MPİOSB), 7 üyesi parsellerinde yapı kullanma izin belgesini alan katılımcılar arasından seçilerek gelen, kalan 8 üyesi ise kurucu ortakları EBSO, Menemen Belediyesi ve Menemen Ticaret Odasından seçilen 15 kişilik yeni Müteşebbis Heyet görevine başladı.

İlk toplantısını Kasım ayında gerçekleştiren Müteşebbis Heyet kendi arasında görev dağılımlarını yaparak Müteşebbis Heyet Başkan ve Vekilini, Yönetim Kurulunu ve Denetim Kurulunu belirledi. Yapılan seçimlerde Müteşebbis Heyet Başkanlığına Haydar Atılgan, Yönetim Kurulu Başkanlığına ise Bölgenin kuruluşundan beri aynı görevi sürdüren Salih Esen yeniden seçildi. Başkan Vekili olarak M. Kazım Sertdemir, üye olarak da Haydar Atılgan, Efe Göktoğan ve İbrahim Paksu yeni oluşan Yönetim Kurulu’nda yer aldılar.

Yeni dönem için konuşan MPİOSB Yönetim Kurulu Başkanı ve EBSO Meclis Başkanı Salih Esen “Organize Sanayi Bölgemizi çok zor şartlar altında sıfırdan bugünlere getirdik. 2000 yılının başında plastik sektörünü aynı çatı altında toplama hayali ile başladığımız bu serüvende İzmir’in yüz akı bir Organize Sanayi Bölgesi olduk. Mevzuat gereği katılımcılarımız da artık yönetime dahil oldu. Katılımcılarımızın da aktif rol aldığı bu yeni süreçte  hep birlikte elimizi taşın altına koyarak OSB’mizi daha iyi yerlere getireceğimizden kuşkum yok, bu vesile ile bugüne kadar birlikte çalıştığım, hiçbir menfaati olmadan Bölgemiz’in gelişimi adına çalışan geçmiş dönem Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu Üyelerimize teşekkürü borç bilirim” dedi.

Ülkemizde pandemi süreci ile artan ekonomik belirsizliklere rağmen Bölgede yatırımların devam ettiğini belirten Esen “Bölgemizdeki parsellerin tamamı tahsis edildi. Bu parsellerin yarısından fazlasında üretim başladı. Diğer parsellerde de inşaat ve proje çalışmaları devam ediyor. Ülke ekonomisine hali hazırda yaklaşık 2000 kişilik bir istihdam sağlıyoruz. Parsellerin tamamı üretime geçtiğinde bu rakamın 5000 kişiye çıkmasını hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)
açık
banner202