Depremzedelere Kira ve Ev Desteği

Geçtiğimiz ay İzmir’de meydana gelen deprem sonrası İyilik Takipçileri Platformu, evlerini kaybeden 63 aileye 1 yıllık kira desteğini ulaştırdı.

YAŞAM 30.11.2020, 17:58 ecem ata
Depremzedelere Kira ve Ev Desteği

AFAD’a göre 6.6, Kandilli Rasathanesine göre ise 6.9 şiddetinde meydana gelen depremden sonra 200 bin takipçisiyle ihtiyaç listelerine cevap veren İyilik Takipçileri, 63 ailenin kışı çadırda geçirmemesi için kira yardımında bulundu. İzmir’deki deprem nedeniyle yaraları acilen sarabilmek için sahaya inerek çığ gibi büyüyen bir hareket yaratan İyilik Takipçileri Platformu Kurucusu Rana Çetinkaya, platform olarak 63 aileye 1 yıl boyunca kira ve ev desteğinde bulunduklarını açıkladı.

“Sosyal medya aracılığı ile yardımsever vatandaşlarımız sayesinde hızla yardım toplamaya başladık. İlk yardımları bu ayın başında depremzedelere ulaştırdık. İlk anda acil olan ihtiyaçları karşıladık. Bunun ardından kira desteği de sağlayarak, mağdur ailelerin yaralarını tamamen sardık” diye konuştu.

Platformu Kurumsallaştıracağız

Ulusal anlamda birçok dernek ve kuruluştan daha fazla yardımı sadece sosyal medya kanalı ile insanlara ulaştıran İyilik Takipçileri Kurucusu Rana Çetinkaya ve gönüllüleri, İzmirlilerin ve diğer illerden kendisine ulaşan kişilerin gönüllerinde taht kurdular. Rana Çetinkaya, “Platform olarak kurumsallaşarak, tüm Türkiye’ye yardımları doğru bir şekilde aktarmak için çalışacağız. İnsanların bize bu kadar yardımı emanet etmelerinin tek nedeni bize güven duymaları, artık insanlar çeşitli dernek ve yardım toplayanlara güvenlerini yitirmişler, biz de bu kısımdaki boşluğu doldurabilmek adına bir vatandaş hareketi olarak yola çıktık” dedi.

Yorumlar (0)
açık
banner202