Öğrenciler Bilgilerini Pekiştirdi

Ege Üniversitesi(EÜ) Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi’yle Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak bir şekilde sürdürdüğü “Astronomi Çocuk Kampı- Oyunlarla Uzayı Öğreniyorum” etkinliği, EÜ Gözlemevi’nde yapıldı.

EĞİTİM 21.11.2019, 11:15
Öğrenciler Bilgilerini Pekiştirdi

Öğrenciler etkinlikte, hem bilgi edindiler hem de uygulama yapıp ara tatillerini değerlendirme imkanını buldular.

Etkinli hakkında konuşan Dr. Hasan Ali Dal, amaçlarının öğrencilerin ara tatillerini değerlendirme, derslerde öğrendikleri bilgileri pekiştirme ve gelecek planlarının bu şekilde yönlendirilmesi olduğunu, Araştırma Üniversitesi potansiyelinde olan üniversitelerin bu tip etkinlikleri yapmasının gerektiğini, ülkenin de bu konudaki hedeflerine hizmet etmek için uzay çalışmalarında yetkin bireylerin yetiştirilmesini amaçladıklarını belirtti.

Etkinlik çerçevesinde öğrencilerin derslerde görmüş olduğu astronomi ve uzay hakkındaki konularda uygulamalar ve pratikler yapma imkanı bulduklarını dile getiren Doç. Dr. Dal, EÜ Gözlemevinin bu tip etkinlikler düzenlemeyi önemsediklerini, öğrencilerin burada teleskop ile gökyüzü gözlemi yaptıklarını deneylerle bilgilerini pekiştirdiklerini, Uzay araçlarının yapısını öğrendiklerini, öğrencilerde bir uzay farkındalığı oluşturduklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202