Çeşme’de ‘Atık Yağ’ Kampanyası

Çevre hassasiyeti ile alakalı çalışmalarına devam eden Çeşme Belediyesi çevreyi koruma ve çevre bilincin oluşturulmak için atık yağları toplama kampanyası başlattı.

BELEDİYE 21.11.2019, 11:36
Çeşme’de ‘Atık Yağ’ Kampanyası

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce ilçe çapında bitkisel atık yağların kontrolü yönetmeliği çerçevesinde çalışmalara devam ediliyor. Çeşme Belediyesi, bütün vatandaşları bilinçlendirme adına bu kampanyayla evlerden kızartma ve bütün atık yağların toplanmasını hedefliyor.

“Atık Yağları Topluyoruz ” isimli kampanya çerçevesinde atık yağların doğa ve çevreye vermiş olduğu zarar ile alakalı ve bitkisel atık yağların geri dönüşümü hakkında bilgiler veriliyor. Çeşme halkı atık yağlarını muhtarlıklara dağıtılmış olan yağ bidonlarında biriktirebilecekler. Kullanılmış olan bitkisel atık yağlardan 3 litre getirmiş olan vatandaşlara 5 litrelik temizlik malzemesi veriliyor. Atık yağ üretmiş olan bütün kafe ve restoranlar gerekli talimatlara uymamaları halinde 1635 TL’den 16510 TL’ye kadar cezai işlem uygulanıyor.

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, kızartma amacı ile kullanılan yağların pek çok kez kullanımı İle polar sayılarının yükselip kanserojen madde haline geldiğini, kullanılmış yağın asla yeniden kullanılmaması gerektiğini, atık yağların çöpe atılması ile de yeraltı suları, nehirler ve göllerin ve burada yaşayan canlıların zarar göreceğini, lavaboya döküldüğünde ise tıkanıklara sebep olacağını, vatandaşları kampanya ile alakalı duyarlı olmaya çağırdı ve Çeşme için çalışmaları sürdeüreceklerini dile getirdi.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202