Üç boyutlu eğitim Dijital Rotary Kampüsü

Dokuz Eylül Rotary ve Dokuz Eylül Rotaract Kulübü ev sahipliğinde düzenlenen online toplantıda Bölge Eğitim Lideri, Geçmiş Dönem Guvernörü Güneş Ertaş’ı ağırladı. Ertaş, toplantıda Dijital Rotary Kampüsü ve üç boyutlu yeni sistem hakkında bilgi verdi.

EĞİTİM 02.12.2020, 11:43 ecem ata
Üç boyutlu eğitim Dijital Rotary Kampüsü

Dijital Rotary Kampüsü’nün kapsamlı bir web sitesi projesi olduğuna ve yalnızca eğitim odaklı olduğunu belirten Ertaş “Eğitimlere katkı sağlayacak büyük bir arşiv de sunuyoruz. Buradan guvernör mektupları, basın arşivi, el kitapları, dergilerimizin arşivleri, poster-afişlerimiz, video, tv ve program arşivine kadar her bilgiye ulaşabiliyorsunuz” dedi. Rotaryenlerin ilgi gösterdiği toplantıya 2440. Bölge Guvernörü Ertan Soydan ve Rotaract Kulübü Başkanı Taylan Erbay da katıldı.

Sanal sistem

Ertaş, kısa süre içinde tüm bilgileri belkide dünyada ilk kez eğitim için kullanılacak üç boyutlu bir sisteme taşıyacaklarını belirterek şöyle devam etti:

“Bu sanal sistem uzun süredir fuarlarda kullanılıyor, biz kiralayacağız. Herkesin bir avatarı olacak. Kampüsün içerisinde, binaların ve stantların arasında dolaşılacak. İlgilenilen konuya yaklaştığınızda videolar oynatılacak, ilgili kişilerle online chat ve video görüşme yapılabilecek. Hatta 50-60 kişilik toplantıların yapılabileceği bir de zoom salonu var. İçerikleri oyun gibi eğlenceli hale getirip sunacağız”

Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Betül Elmasoğlu ise pandemi döneminde dijitalleşmenin öneminin daha net ortaya çıktığını belirterek “Rotary dijitalleşmeyi daha da geliştirdi. Dijital Rotary Kampüsü sayesinde geriye dönük arşivimiz oldu, eğitim konusunda da danışabileceğimiz geniş bir bilgi hafızası sundu bizlere. Hem biz başkanlar, hem de diğer Rotary üyeleri dönem başından beri çok fazla eğitim aldık” dedi. Bu projeyi sürdürülebilir kılmak gerektiğini vurgulayan Elmasoğlu “Dilerim ki yıllarca daha da gelişerek devam eder” diye konuştu.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202