Dokuz Eylül Rotary'den Özel Eğitime Dijital Destek

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, Aliağa Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndaki özel gereksinimli öğrencilerin daha güzel koşullarda eğitim alabilmesi için el ele verdi. Bu doğrultuda okula derslerde kullanılmak üzere iki dizüstü bilgisayar hediye edildi.

EĞİTİM 20.11.2020, 14:21 ecem ata
Dokuz Eylül Rotary'den Özel Eğitime Dijital Destek

Dokuz Eylül Rotary Kulübü tarafından Aliağa Özel Eğitim Uygulama Okulu’na düzenlenen ziyarette Okul Müdürü Ali İhsan Ekdemir yapılan çalışmalar ve ihtiyaçlar hakkında bilgi verdi. Toplamda yirmi üç öğrenciye eğitim verdiklerini belirten Ekdemir “Biz öğrencilerimiz için özel eğitim hizmetlerinin ürettiği içeriklerden en üst seviyede faydalanmak istiyoruz. Bu bilgisayarlar, isteğimizin gerçekleşebilmesi için önemli bir adım. Minnettarız” diye konuştu.

“Eğitim koşulları dijitalleşiyor”

Ekdemir, özel eğitimde çocukların, ailenin, ve öğretmenin gayretlerinin yanında onlara sunulan imkanların da çok önemli olduğunu söyledi. Giderek dijitalleşen dünya ve eğitim koşulları gereği öğrenim kolaylığı sağlayabilecek araçlarla verdikleri eğitimi desteklemeleri gerektiğine dikkat çeken Ekdemir “İlgilerini çekebilecek film ve video içeriklerini çocuklarımızla buluşturabilmek için bu tür yardımlara çok ihtiyacımız var, çok teşekkür ederiz” dedi.

“Aileler bilinçlenmeli”

Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Betül Elmasoğlu ise sıkıntıların paylaşarak aşılabileceğine inandığını belirterek “Özel çocuklarımıza gösterilen ilginin eğitimlerinin başarısına önemli katkıda bulunacağına inanıyor ve bu kurumlara sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Ailelerin bilinçlenmeleri ve çocuklarının eğitimlerine önem vermeleri gerektiğinin de altını çizen Elmasoğlu “Okulda alınan eğitim çocukların sosyalleşmeleri ve kendi işlerini kendi görebilmeleri açısından önemli bir adım. Biz elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202