TÜGİAD Ege’den depremzede çocuklara tablet

TÜGİAD Ege Şubesi, İzmir Depremi nedeniyle evlerini kaybeden, bu süreçte online eğitime de uzak kalan öğrenciler için Milli Eğitim İl Müdürlüğü vasıtasıyla 200 tablet ve 200 powerbank hediye etti. TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Melih Sebastien Durmuş ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’yi makamında ziyaret ederek tabletleri teslim etti.

YAŞAM 20.11.2020, 14:30 ecem ata
TÜGİAD Ege’den depremzede çocuklara tablet

TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Melih Sebastien Durmuş, Covid-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitim gören bir çok öğrencinin tablete ve internete ulaşmakta zorlandıklarını, bu süreçte bir de İzmir Depremi nedeniyle evlerini kaybetmiş öğrencilerin bu sayıya eklendiğini söyledi. TÜGİAD Ege Şubesi olarak depremden etkilenmiş, çadırda kalan ya da tabletini, bilgisayarlarını depremde kaybetmiş çocuklar için bir kampanya başlattıklarını söyleyen TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sebastien Durmuş, “Biz de çocuklarımıza tablet hediye etmek istedik. Hem ders yapabilecekleri, hem de oyun oynayabilecekleri bir alet tablet. Yanında da powerbank vererek tabletleri şarj etmede de sorun yaşamasınlar istedik” dedi.

Milli Eğitim İl Müdürü Dr. Ömer Yahşi ise deprem nedeniyle bir çok öğrencinin aileleriyle beraber mağduriyet yaşadığını söyleyerek yapılan tablet desteği için TÜGİAD Ege Şubesi’ne teşekkür etti. Çadırlarda öğrencili aile kalmadığını, hepsinin evlere yerleştirildiğini söyleyen Yahşi, “Bir çok öğrencimizin tableti bilgisayarı enkazda ya da ağır hasarlı evlerinde kalmış durumda. O sebeple verilen her türlü tablet desteği son derece faydalı” diye konuştu.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202