Sağlık çalışanları yardım için New York’a uçuyor

New York City, koronavirüsün yayılmasına ayak uydurmaya çalışırken, Atlanta'dan düzinelerce sağlık çalışanı yardım çağrısına cevap vermek için bir uçakla New York’a gitmeye karar verdi.

Sağlık çalışanları yardım için New York’a uçuyor

İZMİR GÜNDEM -  Havayolu sözcüsü, yaklaşık 30 sağlık uzmanının cuma günü LaGuardia Havalimanı'na uçuş yaptığını doğruladı. Uçakta New York’a gitmek zorunda olan vatandaşlar da vardı. Uçuş ekibi, sağlık çalışanları ve diğerleri, tüm sevgiyi elde eden bir fotoğraf için ellerini kalp şeklinde tuttu.

Eyalet Valisi Andrew Cuomo, New York eyaletinin pazartesi öğleden sonra 1.218 koronavirüs ölüm ile sert bir darbe aldığını söyledi. Cuomo daha fazlaihtiyaç duyulan sağlık personeli ve tıbbi malzeme için tüm eyaletlerden yardım istedi.

Southwest Airlineshava şirketi sağlık çalışanı transferinin yapılmasında görev aldı.Uçuş ekibi uçağa binene kadar New York'a yardım etmeye giden çok fazla sağlık çalışanı olduğunu bilmiyordu. Havayolları şirketinin sözcüsü “Bu 29 sağlık çalışanı iyi ruh halindeydi ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için üzerlerine düşeni yapmak istiyorlardı.” diyerek sağlık çalışanlarının ruh hallerinden bahsetti.

Şirket Instagramda fotoğrafı bir yazıyla paylaştı: “Birçoğumuz COVID-19 salgınının etkilerini hissetmeye devam ederken, hiç kimse tıp uzmanlarımız gibi neler olduğunu bilmiyor.Bu cesur ruhlar, muazzam risk ve maruziyetin ortasındaki askerler, sürekli olarak başkalarının ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarının üstünde tutuyor. Onların özverili fedakarlıkları, dünyamızın böylesine karanlık bir zamanda bir ışıktır ve hiçbir şükran ve övgü yeterli olmayacaktır.”

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202