İzmir'de Sağlık Kongresi

Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği ev sahipliğinde düzenlenen "BUHASDER Kongresi 2019 ve Tepecik 8. Enfeksiyon Günleri" İzmir'de başladı.

İzmir'de Sağlık Kongresi

İzmir’in Selçuk ilçesinde düzenlenen kongreye 539 yerli ve yabancı bilim insanı katıldı. Kongrede, "İklim Değişikliği ve Enfeksiyonlar", "Afet ve Kriz Durumlarında Enfeksiyonlara Yaklaşım" ve "Göç ve Enfeksiyon" başlıklı oturumlar gerçekleştirildi. Kongrede devam eden süreçte katılımcılara HIV enfeksiyonları, salgın yönetimi, yoğun bakımda hasta bakımı, antibiyotik yönetimi gibi konularda kurslar verilecek.

Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği (BUHASDER) Başkanı Prof. Dr. Şükran Köse, sağlığın bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini ve kongreye hekimlerle beraber yurtiçi ve uluslararası ölçekte pek çok disiplinden bilim insanını konuk ettiklerini belirtti. BUHASDER’in koruyucu hekimliği misyonu olan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Prof. Dr. Köse, önceliği kadınlar ve çocuklara verdiklerini ve tüm toplumu bulaşıcı hastalıklar konusunda eğitmeyi amaçladıklarını ifade etti.  Bu tip çalışma ve bilimsel yayınlarla dernek faaliyetlerini kalıcı hale getirmek istediklerini belirten Prof. Dr. Köse, kongre kapsamında 5 kurs, 36 konferans ve 36 oturumun düzenleneceği bilgisini verdi.

Ege Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kirami Ölgen ise kongre kapsamında yaptığı konuşmada, iklim değişikliğinin de insan sağlığını etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğuna dikkat çekerek, "İnsan eliyle olan bir değişiklik olan sera gazlarının artışı, iklimin ısınması anlamına geliyor. Sıcak iklim alanının genişlemesiyle tropikal hastalıkların görülmesi riski de artıyor. Bir grup hastalık var ki Türkiye'de görülme riski artacak. Bu konuyla ilgili çeşitli senaryolar var. Şu an görülmeyen bazı hastalıkların uzun vadede gündeme gelme ihtimali olabilir” dedi.

BUHASDER Kongresi ve 8.Tepecik Enfeksiyon Günleri, 20 Ekim'de sona erecek.

mysoftoday.com
Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202