Eğitimciler ve çocukları, sağlıkçılar için mutfağa girdi 

İzmir Konak'ta öğretmenler ve veliler sağlık çalışanlarının ev hasretini hafifletmek için yemek ve ikramlık hazırlarken öğrenciler de mektup yazıp resim yaparak destek oldu.

EĞİTİM 17.04.2020, 10:49
Eğitimciler ve çocukları, sağlıkçılar için mutfağa girdi 

Koronavirüs salgını nedeniyle hükümetin aldığı tedbirler sıkı şekilde uygulanırken sağlık çalışanları da büyük özveriyle görevlerini sürdürüyor. Sağlık çalışanları için her akşam saat 21:00’de balkonlara koşarak alkışlarla teşekkür eden vatandaşların ardından eğitimciler de harekete geçti.

Konak Necatibey İlkokulu Müdürü Aslı Esra Kaplan’ın girişimiyle öğrenci velileri ve öğretmenlerin hazırladığı ikramlıklar, Okul Müdürü Aslı Kaplan tarafından Ege Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Servisi’nde görevli sağlık çalışanlarına teslim edildi.

ÖĞRENCİLER DE MEKTUP YAZDI

Doktor ve hemşireler başta olmak üzere sağlık çalışanlarının evlerinden uzak olduğunu söyleyen Müdür Aslı Kaplan, “Sağlıkçılarımızın ev hasretini bir nebze de olsa giderebilmek için velilerimiz ve öğretmenlerimizin hazırladığı börek, poğaça, kurabiye, sarma gibi yiyecekleri onlara ikram etme düşüncesi oluştu. İkramlarımızı teslim ettiğimizde yüzlerindeki tebessüm, dayanışma ve birlikteliğin en güzel ifadelerinden biri olarak bizleri mutlu etti” dedi.

MİLLETVEKİLİNDEN TEŞEKKÜR

Önümüzdeki haftalarda bu desteğe devam edeceklerini kaydeden Okul Müdürü Aslı Esra Kaplan, velilere ve okul öğretmenlerine de böylesi bir dayanışmaya dahil oldukları için teşekkür etti. Eğitimcilerin ve velilerin bu girişimi başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ olmak üzere milletvekilleri tarafından da sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Yorumlar (0)
18°
açık
banner202