Ünlü Karikatürist İzmirlilerle Buluştu

50 yıllık yayın hayatı olan ve Yeşilay bünyesinde okuyucu ile buluşan Mavi Kırlangıç Dergisi, ünlü karikatürist Raşit yakalı ile İzmirli çocukları bir araya getirdi. Optimum Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Yeşilay Başkanı Ümit Ülkü de küçüklerle vakit geçirerek karikatür çizimi yaptı.

KÜLTÜR-SANAT 30.09.2019, 12:47
Ünlü Karikatürist İzmirlilerle Buluştu

1969 yılından bugüne dek yayın hayatını Yeşilay bünyesinde sürdüren Mavi Kırlangıç Dergisi 50. Yayın senesini ‘’Karikatür Atölyesi’’ etkinliği ile kutladı. 6 ile 10 yaş aralığındaki çocuklar için hem bilgi hem eğlence kaynağı olan Mavi Kırlangıç Dergisi, Ünlü karikatürist Raşit Yakalı’yı İzmir Optimum AVM’de haftasonu düzenlediği etkinlik ile bir araya getirdi. Küçük dostlarla eğlenceli vakitler geçiren Yakalı, nasıl karikatür çizileceğine dair bilgi ve yöntemleri miniklerle paylaştı.

Yeşilay İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, gerçekleştirilen etkinlikte yer alarak miniklerle birlikte karikatür Goldenbahis çizimi yaptı. Karikatürün sanat alanında ciddi bir yeri olduğunu belirten Ülkü sözlerine şöyle devam etti: ‘’Karikatür tek bakışta çok net mesajlar veriyor. Hem duygu hem düşünce ifadesi sağlıyor. Bakan kişinin hafızasında yer ediyor. Bu açıdan yapılan etkinlik önem arz ediyor. Bunun dışında bugün sadece karikatür üzerine çalışılmadı. Etkinlikte teknolojinin doğru kullanımı, sosyal v sağlıklı hayat gibi çeşitli ve önemli konular hakkında da bilgi paylaşımları yapıldı. Yeşilay’ın özellikle çocuklara yönelik etkinlikleri muhakkak devam edecek.’’

Yorumlar (0)
23°
az bulutlu
banner202