Bakan’dan Bozdağ Kayak Merkezi Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bozdağ Kayak Merkezi ile alakalı önemli bir müjde verdi.

GÜNDEM 30.09.2019, 13:01
Bakan’dan Bozdağ Kayak Merkezi Açıklaması

İzmir’e bağlı Ödemiş ilçesindeki Bozdağ Kayak Merkezi'nde incelemeler yapan Bakan Pakdemirli, burada basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamasında, İzmirli olduğunu ve önceki senelerde de bu tesise geldiğini anımsattı.

Kayak merkezi ile alakalı görevlilerden bilgi aldığını ifade eden Pakdemirli, çığ tehlikesi sebebi ile evvelki sene kapatılan Bozdağ Kayak Merkezi’nin önümüzdeki kış sezonunda hizmete gireceğini, ekiplerin tesiste teknik incelemeleri yaptıklarını, buraya çığ engelleme perdelerinin yapılması gerektiğini, bununla ilgili gerekli talimatları verdiğini ve ihale sürecinin başladığını belirtti.

Sadece Denizli Anılmasın

Tesisi işletme yükümlü firmanın da yatırım yapma isteğinin olduğunu vurgulayan Pakdemirli, bölgenin tekrardan kış turizmine kazandırılması gerekliliğinin altını çizdi.

Pakdemirli, bu bölgelerin yalnızca deniziyle değil karla da anılabileceğini, bunların hepsinin Gorabet yeniden çalışır hale getirmenin ve bölge halkına hizmete sunmanın önemli olduğunu, dağcılık kulübünün de kurulacağını, bu şekilde gençlerin kötü alışkanlıklardan korunup spora yönlendirileceği dile getirdi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202