TOBAV Mandolin Orkestrasından Müthiş Performans

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ve Devlet Tiyatroları Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı’nca (TOBAV) 24 Kasım Öğretmenler günü için yapılarak Başöğretmen Atatürk ve bütün öğretmenlere adanmış olan Başöğretmen Atatürk “O Çiçekler Solmayacak” konulu TOBAV Mandolin Orkestrası Konseri, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

KÜLTÜR-SANAT 27.11.2019, 12:46
TOBAV Mandolin Orkestrasından Müthiş Performans

Tüm gelirinin TOBAV'ın geçen ay çıkmış olan yangında zarar gören salonu, eğitim alanı ve araçlarına kullanılacağı ifade edilen konser Konuk Şef Gürer Aykal ve Şef Kemal Alpan tarafından yönetildi. Metin yazarlığı Haluk Işık tarafından yapılan Köy Enstitülerine ağıt tınılarını içeren “O Çiçekler Solmayacak” isimli metni İGC Başkanı Misket Dikmen söyledi.

İGC Başkanı Misket Dikmen, TOBAV’la yapmış oldukları paydaşlıktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti ve cemiyetin, Atatürk’ün kendilerine öğrettiği değerler ışığında basının özgür ve bağımsızlığı için çabaladığını ve herkesi bu gayrete sahip çıkmaya çağırdıklarını, Nazım’ın dediği gibi bu davetin bizim olduğunu, bu güzel gecede kendilerinin de Başöğretmen Atatürk’e ve ülkeye sözlerinin “o çiçekleri asla soldurmamak için bıraktığınız yolda hiç bıkmadan, vazgeçmeden ve yorulmadan yürüyeceğiz” olduğunu belirtti.

TOBAV İzmir Şube Başkanı Hale Gökalpsezer ise orkestrada pek çok öğretmenin olduğunu, öğretim görevlilerinin de bulunduğunu, hepsinin Öğretmenler Gününü bir bir kutladığını, ve kendilerine çok teşekkür ettiğini söyledi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202