“Sessizlik” Ankara’da Ayakta Alkışlandı

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) Türkiye'nin en uzun soluklu tiyatro festivalleri arasında olan Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nde “Sessizlik” isimli oyun ile seyircisi karşısına çıktı. 

BELEDİYE 27.11.2019, 13:20
“Sessizlik” Ankara’da Ayakta Alkışlandı

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakfı’nca organize edilen Festival’de, Moira Buffini’nin yazmış olduğu, Serdar Biliş’in de çevirisini yapmış olduğu, Onur Erdoğan tarafından yönetilen oyun büyük bir beğeni aldı. Yurt içerisinden ve dışından 29 tiyatro topluluğunun katılımda bulunduğu festivalde, sanat otoriteleri tarafından tam not aldı.  Oyun tiyatroseverlerce dakikalarca ayakta alkışlandı. BBŞT festivale geçen senelerde de katılımda bulunmuş ve sahnelemiş olduğu oyunlar ile büyük beğeni almıştı.

BBŞT’nin ulusal ve uluslararası festivallerde bulunmasının gurur ve mutluluk verdiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Kültür ve sanata büyük önem verdiklerini, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun da bu bakımdan İzmir Devlet Tiyatrosu’nun ardından şehirdeki tek kadrolu repertuar tiyatrosu olarak çok mühim bir misyonu olduğunu, kendilerine düşen görevin BBŞT’yi daha çok izleyiciyle buluşturmak olduğunu söyledi.

16 yaşının üstündeki izleyicilere açık olan Sessizlik, Ortaçağ karanlığından günümüze taşmış olan soru işaretleri ile dolu, kadının toplum ve cinsel kimliği, erki elinde bulunduranların gücüyle dinin doğa ile karşılaştığı tarihsel bir yola koyulma öyküsünü anlatmakta.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202