“Metruk” Evleri İçinde Yaşadılar

Esen Özay tarafından İzmir iline bağlı Tire ilçesindeki terk edilmiş olan yapıları fotoğrafladığı “Metruk” adındaki fotoğraf sergisi, 16 Kasım tarihinde açıldı.

KÜLTÜR-SANAT 19.11.2019, 12:33
“Metruk” Evleri İçinde Yaşadılar

Karşıyaka ilçesinde bulunan Kafe Bengisu Sanat Galerisi’nde yapılan açılışta ziyaretçiler, QR kodlarını akıllı telefonlarıyla okutup fotoğraflardaki metruk mekânların içlerine girdiler. 360 derece fotoğraflarla konukların o anda, o mekânda olmasına imkan sağlanan sergide, fotoğraflardan nesneler de bulundu. Özay sergi açılışında konuklara evlerin hikâyelerini de anlattı.

Kafe Bengisu Sanat Galerisi’nin sahipleri İrem Oğuz ve Arzu Artun eserler hakkında yıkıntıların içinde yeni bir hayat bulduklarını, bu anlatılırken de yeni teknolojilerin kullanıldığı, yani bu eserlerdeki anlatım dilinin, sunuma da yansıdığını ve böyle bir fotoğraf sanatçısı ile çalışmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

Konuklardan Tasarımcı Atıl Başar Yaylım’sa aynı sergide fotoğrafın hem eskiyle harmanlanmasının hem de yeni teknolojilerden yararlanılıp sunulmasını takdire şayan bir durum olduğunu belirtti.

Serginin, 16 Aralık Pazartesi gününe kadar Kafe Bengisu Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebileceği ifade edildi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202