Karikatür Yarışmasının Bu Yılki Konusu "Şiddet"

Konak Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliğinde üçüncüsü yapılacak Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması’nın bu yılki konusu “Şiddet” olacak.

Karikatür Yarışmasının Bu Yılki Konusu "Şiddet"

Konak Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa düzenlediği Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışmasının başvuru süreci başladı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan yarışmanın konusu ise “Şiddet” olacak. Konuyu belirlerken farkındalık oluşturma amacı güttüklerini belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Şiddet bugün hayatımızın her alanında artık; neredeyse şiddet üreten bir toplum olduk. Geldiğimiz bu üzücü noktaya dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye'nin önemli çizerlerinden merhum Eflatun Nuri’nin anısına, bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması’nın duyurusu İzmir Gazeteciler Cemiyeti Karataş Lokali’nde gerçekleştirilen basın toplantısıyla yapıldı. Toplantıya, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’in yanı sıra çok sayıda gazeteci katıldı.

Yapılan basın toplantısında konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Şiddet bugün hayatımızın her alanında artık; kadına, çocuğa, hayvana şiddet… Neredeyse şiddet üreten bir toplum olduk. Geldiğimiz bu üzücü noktaya yarışmamızla, karikatürlerle de dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak istiyoruz. Şiddete karşı durmak, toplumda açtığı yaraları kamuoyunun gündemine getirmek bizim görevimiz. Sık sık yaşandıkça sıradanlaşmasına, sanki normalmiş gibi karşılanmasına asla izin vermeyiz” dedi.

Konuşmasında karikatür dergisi Gırgır’ı okuduğu yılları anımsatan Başkan Batur, “Gırgır, cuma günleri çıkardı ve bizim ilk işimiz onu almak olurdu. O dönemlerde hoşgörü vardı. Rahmetli Süleyman Demirel’in, Türkeş’in öyle karikatürleri çizilirdi ki… Ancak hoşgörüyle karışlanıyordu. Oysa bugün ülkemizde maalesef sanatının özgürce sergilendiğini, karikatürist arkadaşların düşündüklerini özgürce ifade edebildiklerini düşünemiyoruz. Karikatüre bakış açısı değişmeli, sanatçıların eleştiri haklarına saygı duyulmalı. Türkiye’nin daha çok karikatür çizilen, daha çok karikatürist yetiştiren bir ülke olmasını umut ediyoruz. Herkesin fikirlerini özgürce ifade edebildiği bir Türkiye özlemimiz var; çünkü Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine ancak böyle çıkabiliriz” diye konuştu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de Başkan Batur’a, kent için yarar sağlayan her projenin arkasında olduğunu belirterek teşekkür etti. Dikmen, büyük çizer Eflatun Nuri’nin adının yarışmayla yaşatılmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202