Mert Optik Davasında Karar Çıktı

İzmir merkezli yürütülen sahte gözlük operasyonuyla ilgili mahkeme kararını verdi.

Mert Optik Davasında Karar Çıktı

Geçtiğimiz gün Türkiye genelinde 60’a yakın mağazası bulunan Mert Optik firmasının yönetici ve çalışanlarına yönelik başlatılan operasyonda 10 şüpheli gözaltına alınmıştı. Mahkemeden çıkan kararla, gözaltına alınan 10 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Merkezi İzmir'de olan Mert Optik firmasının yönetici ve çalışanlarının, kaçak yollarla yurt dışından getirdikleri güneş gözlüğü, optik cam, optik çerçeve, lens, solüsyon ve tıbbi cihazlara sahte barkod ve karekod düzenleyerek piyasa sürdükleri iddiasıyla operasyon düzenlenmiş, gözaltına alınan 10 kişi "nitelikli dolandırıcılık" ve "özel belgede sahtecilik" suçlamalarıyla adliyeye sevk edilmişti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından firma yönetici ve çalışanlarına yönelik operasyon düzenlendi. Tüm Türkiye çapında mağazaları bulunan firmanın yönetici ve çalışanlarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheli sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılanlar arasında olan Mert Optik firmasının sahibi Mert Pala’nın avukatı Helin Beştaş mahkeme kararı sonrası bir basın açıklaması yayınladı. Beştaş yayınladığı basın açıklamasında, “İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan müvekkil Mert Optik Gözlükçülük Ltd Şti sahibi Mert Pala ve firma çalışanlarının tamamı yüce Türk adaletinin kararı ile serbest bırakılmıştır. Müvekkil sektöründe ülkenin öncü firmalarından birisi olmaya, çalışmalarında müşteri memnuniyetini ön planda tutmaya devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla sunulur” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202