"Hedefim Türkiye'yi Boyamak!"

Çeşme'de yaptığı resimlerle adını duyuran Nuran Erden, Kemalpaşa'nın Yenikurudere Köyü'nden gelen istekler üzerine, köyde bulunan evlerin duvarlarını resimlerle renklendirdi. Çalışmalara Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’da dahil oldu.

"Hedefim Türkiye'yi Boyamak!"


Nuran Erden ve Kemalpaşa Art resim atölyesine bağlı gençler köydeki evleri boyayarak rengarenk bir manzara yarattılar.

Projeyi oluşturan Merve Yalçın, Yenikurudere Köyü'nün ismini geniş kitlelere duyurmak için bu projeyi oluşturduğunu ifade etti. İlk amacının köyün duvarlarını beyaza boyatmak olduğunu söyleyen Yalçın, haberlerde Nuran Erden'i gördükten sonra fikrini değiştirdiğini belirtti.

Amacı köyün tüm duvarlarını boyamak olan Merve Yalçın "Kendisi bizi kırmadı ve Çeşme’den kalkıp köyümüze kadar geldi. Bizleri çok mutlu etti. Şu Asyabahis anda köyümüzün girişinde bulunan evlerin duvar süslemelerini tamamladık. Amacımız köyümüzün tamamını bu hale getirmek. Bu çalışmamızda bizlere destek olan Kemalpaşa Art resim atölyesi öğretmen ve öğrencilerine, ve bizlere destek olan Kemalpaşa Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Karakayalı'ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.


Başkan Karakyalı, yapılan çalışmalara destek vereceğini söyledi. Çam balı ve kirazı ile meşhur olan köy için her türlü desteği vereceğini belirten Karakyalı ilçenin tanıtımı için resim projesinin katkı sağladığını belirtti.
Nuran Erden gerçekleştirdiği projenin köyün turizmine büyük katkı sağladığını söyledi. Sanatla tanışan köyün vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü söyleyen Erden "Hedefim Türkiye'yi boyamak!" dedi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202