8. Basın Özgürlüğü Ödülünün Sahibi Belli Oldu

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen ‘Basın Özgürlüğü Ödülü’nün sahibi belli oldu.

KÜLTÜR-SANAT 09.10.2019, 12:04 09.10.2019, 12:09 Melis Çivici / [email protected]
8. Basın Özgürlüğü Ödülünün Sahibi Belli Oldu

Bu yıl Betorder 8’incisi düzenlenen, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti iş birliğinde verilen Basın Özgürlüğü Ödülü’nün bu yılki sahibi Gazeteci Ünsan Ünlü oldu.

Ana akım tarafından düzenlenen medya ödüllerinin belirlenmiş isimlere verilmesi ve medyada çok sesliliğin giderek azalması baz alındığında önemi daha da anlaşılan Basın Özgürlüğü Ödülü,  8’inci kez sahibini buldu. Medyada yer alamayan, ideolojik sebeplerle gazete ve televizyonlarda çalıştırılmayan gazetecilerin, kendilerine seslerini duyuracak bir imkan olarak gördükleri sosyal medya haberciliğinin yayıldığı bugünlerde, Basın Özgürlüğü Ödülü’nü bu alanda ilerleme gösteren Ünsal Ünlü aldı.

Ünsal Ünlü, gazetecilik yapılacak alanların daralması, medyada tek sesliliğin hakim olması, otosansür ve baskılar altında mesleğini yapamayan gazetecilerin yeni arayışlara yönlenmesi sonucu, zor koşullarda evine kurduğu stüdyosundan her gün binlerce takipçiye ulaşan yayınları ve tek başına gösterdiği zorlu gazetecilik direnci gerekçe gösterilerek ödüle layık görüldü. Ödül için Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne teşekkür eden Gazeteci Ünsal Ünlü, "Bugüne dek meslek örgütleri ve farklı kurumlardan çok sayıda ödül kazandım ama özgürlük için canı pahasına ilk kurşunu atmaktan çekinmeyen Hasan Tahsin'in memleketinden gazetecilik ödülü almak, hayatım boyunca unutamayacağım bir gurur" açıklamasını yaptı.

8. Basın Özgürlüğü Ödül Töreni, Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikah Evi’nde 22 Ekim Salı günü saat 17.00’da yapılacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’in Ünsal Ünlü’ye ödülünü takdim edeceği tören, halka açık olarak gerçekleşecek.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202