4. Uluslararası Festival Başlıyor

İzmir’de başlayacak olan 4. Uluslararası Festival, 12 Ekim’de sevenleri ile buluşacak.

KÜLTÜR-SANAT 10.10.2019, 10:55 10.10.2019, 10:59
4. Uluslararası Festival Başlıyor

Festival kapsamında gerçekleşecek 5. Murad balesi, İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde sahnelenecek. 5. Murad’ın 3 aylık saltanat dönemi sonrasının canlandırılacağı festivalde, pek çok ünlü isim yer alacak.
İki perdelik eser, 12 Ekim tarihinde Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nde seyirci ile buluşacak. Osmanlı’nın en kısa süre tahtta kalan padişahı olarak bilinen 5. Murad’ın 28 senelik Çırağan Sarayı’ndaki yaşamının canlandırılacağı balede, bestekar olan ve piyano çalan padişahın eserlerine de yer verilecek.

Pek Çok Ünlü İsim Katılacak


Koreografisi Armağan Gobahis Davran ve Volkan Ersoy’a ait olan eserin ışık tasarımını Fuat Gök, kostüm ve dekor tasarımını ise Savaş Camgöz üstlendi. Eserin librettosu da Emre Aracı’ya ait.
4. Uluslararası Festival İzmir kapsamında, ünlü isimler ve sanatseverler Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde buluşturulacak. Festivale, Stanley Clarke, Işın Karaca, Melihat Gülses, Tanini Trio ve Antonio Lizana gibi isimler katılacak. İzmir Metropolitan Orkestrası ve Işın Karaca’nın 14 Ekim tarihindeki konseri ile başlayacak olan festivalde, 15 Ekim’de de Emmy ödülü adaylığı olan, toplamda 4 defa Grammy ödülü alan, platn ve altın plaklara sahip, 45 senelik müzik kariyeri ile bilinen Stanley Clarke sahne alacak.


Klasik Türk Müziği yorumcusu olan Melihat Gülses ve doğu ve batı müziğinin sentezini yapan Tanini Trio da 16 Ekim’de sahne alacaklar. Flamenkoyu ve Caz’ı bir araya getiren Antonio Lizana, 17 Ekim’de Türkiye’deki ilk konserini festival kapsamında verecek.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202