EÜ’den “Yıldız Kümeleri Üzerine Güncel Çalışmalar Çalıştayı”

Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Yıldız Kümeleri Üzerine Güncel Çalışmalar çalıştayı düzenlenecek.

EĞİTİM 22.07.2020, 12:43 Ecem Atabay
EÜ’den “Yıldız Kümeleri Üzerine Güncel Çalışmalar Çalıştayı”

Ege Üniversitesinde Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü araştırmacıları tarafından Gözlemevi olanakları kullanılarak çeşitli alanlarda bilimsel çalışmalar yürütülüyor. Astronomiyi ve bilimi topluma tanıtma ve sevdirme görevi üstlenen EÜ Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi, bu amaçla meraklı herkes için ziyaret programları ve bilim eğitim etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor.

Günümüzde Açık Kümeler ve İnceleme Yöntemleri, Küresel Kümelerdeki Kimyasal Bolluklar, Kümelerde UBVRI, CCD ve GAIA Fotometrisi, Galaktik Radyal Metal Bolluğu Gradyentinin Açık Kümeler Yoluyla İncelenmesi gibi konulara yer verilecek etkinlikte Prof. Dr. Selçuk Bilir, Prof. Dr. Volkan Bakış, Doç.Dr. Şeyma Çalışkan Türksoy, Doç.Dr. Esin Sipahi ,Dr. Ögr.Üyesi İnci Akkaya Oralhan ve Dr.Arş.Gör. Talar Yonta konuşmacı olarak yer alacak.

Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde 27 Temmuz tarihinde çevrimiçi konferans olarak düzenlenecek etkinlik ile ilgili detaylı bilgiye https://gozlemevi.ege.edu.tr/tr-11064/.html adresinden ulaşılabilecek.

Yorumlar (0)
11°
açık
banner202