Ege Üniversitesi Yükselişini Sürdürüyor

US News & World Report tarafından hazırlanan “Dünyanın En İyi Üniversiteleri” sıralamasında birçok alanda yükselişini gösteren Ege Üniversitesi,  Türkiye'nin ‘En İyi Küresel Üniversiteleri’ arasına girdi.

EĞİTİM 28.10.2019, 09:45 28.10.2019, 09:52
Ege Üniversitesi Yükselişini Sürdürüyor

Sıralamaya göre Ege Üniversitesi’nin “Ziraat Bilimleri”nde dünyada 169. “Bitki ve Hayvan Bilimleri”nde dünyada 416. sırada bulunurken her 2 alanda da Türkiye’de 1. oldu. “Klinik Tıp Alanı”nda 455. sıraya çıkan Ege Üniversitesi, Türkiye’nin En İyi Küresel Klinik Tıp Alanı’nda 4. oldu.

Konu ile alakalı konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, gerçekleştirilen değerlendirmelerde daha yukarı sıralarda olmak amacı ile ne gerekiyorsa yapacaklarını, Küresel bakımdan tanınmış olan ve tercih edilen bir üniversitesi olma amaçlarına kuvvetli adımlar ile ilerlediklerini, Üniversitenin sağlık konulu bir üniversite konseptinde ilerlediğini, bunun sebebinin kuvvetli bir sağlık alt yapılarının olduğunu, üniversitenin başarılarını daha da yukarılara taşımak amacı ile el birliğiyle çalışmaların hız kesmeksizin süreceğini ve Kendilerini gururlandıran herkese teşekkürlerini sunduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202