Bergama’ya 500 Öğrenci Kapasiteli Yurt Müjdesi

Bergama’da, yaklaşık 2200 öğrencinin Meslek Yüksek Okullarında eğitim görmesine karşın, ilçede öğrenci yurdunun olmaması sorunu çözüme kavuşuyor.

EĞİTİM 25.09.2019, 21:56
Bergama’ya 500 Öğrenci Kapasiteli Yurt Müjdesi

Dokuz Eylül Üniversitesi ile Ege Üniversitesi’ne bağlı  Meslek Yüksek Okullarında eğitim gören öğrencilerin yurt sıkıntısını çözmek için Belediye Başkanı Hakan Koştu ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonuç verdi. 

Sıradaki Hedef, Bergama’ya Fakülte Açmak 

Başkan Koştu, ilçede öğrenci yurdu olmamasından dolayı şehir dışından gelen pek çok öğrencinin okullarına Supertotobet kayıt yaptıramadığını, kaydolan öğrencilerin ise ilçede ev kiralamak zorunda kaldığını belirtti. Yurdun faaliyete geçmesiyle öğrencilerin en büyük problemi olan barınma ihtiyacının karşılanmış olacağını ifade etti. Başkan, “eğitim ile ilgili bir sonraki hedefimiz ilçemize bir fakülte kazandırmak. Bu konunun da altyapısını tamamlamak üzereyiz” dedi.

2020’de Faaliyete Geçecek

İhale sürecinin tamamlanarak inşaat aşamasına geçildiği 500 öğrenci kapasiteli yurt projesinin 2020 yılı sonuna kadar faaliyete girmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202