Torbalı Zabıtası Sahte Zeytinyağına Geçit Vermiyor

Zeytin hasadı zamanında satışlarında artış olan sahte zeytinyağı için Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü kontrollere başladı.

BELEDİYE 06.11.2019, 12:40
Torbalı Zabıtası Sahte Zeytinyağına Geçit Vermiyor

Kanola, pamuk, çiçek yağlarının karıştırılarak oluşturulan sahte zeytinyağlarına müdahalede bulunan ekipler pazarlarda göz açtırmıyorlar.

Konu ile alakalı hassas davranan Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler,  ilçede kurulmuş olan semt pazarlarındaki denetimlerine devam ediyorlar. Her sene olduğu gibi bu sene de sahte zeytinyağı avına çıkmış olan ekipler, vatandaşlara da uyarılarda bulundular.

Ekipler vatandaşın konu ile alakalı bilinçlenmesi için de bilhassa semt pazarlarına yakın yerlerde afiş çalışması yaptılar. İnsan sağlığına zararlı olan unsurlar için 7/24 tetikte olduklarını belirten Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürü Salih Sarıdoğan, bu konuda vatandaşın görevinin büyük olduğunu ifade etti.

Sarıdoğan, zabıta ekiplerinin ilçe çapında denetimlerine devam ettiklerini, insan sağlığını tehdit eden tüm unsurların karşısında olduklarını, bu çerçevede başta sahte zeytinyağı olmak üzere sahte, sahte ürünler için gerekli incelemelerin sürdüğünü, ekiplerin ilçe çapında semt pazarlarından bir an olsun ayrılmadıklarını, vatandaşlardan duyarlı olmalarını ve gerektiği zaman hiç çekinmeden 153’ü aramalarını rica ettiklerini dile getirdi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202