Karabağlar pazarlarında önlemler sıklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs salgınına karşı alınması gereken yeni önlemleri içeren son genelgesi doğrultusunda, Karabağlar pazarlarında kontrol ve denetimler sıklaştırıldı. Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da pazarlarda denetimi yaptı.

BELEDİYE 04.12.2020, 16:15 ecem ata
Karabağlar pazarlarında önlemler sıklaştırıldı

Salgında vaka sayılarındaki artışa bağlı olarak mücadele ve önlem çalışmaları da yoğunlaşıyor. Hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Karabağlar’da cumartesi günleri kurulması gereken Yurtoğlu, Yeşilyurt ve Yunus Emre pazarları bugün açıldı. Ayrıca Bozyaka, Esendere, Günaltay ve Eskiizmir pazarları da her zamanki gibi bugün kuruldu.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren pazaryerlerinde sıkı denetimler yaptı.  Tezgah açacak esnafların HES kodu sorgulamasını yapan ekipler, vatandaş yoğunluğu oluşmamasına da dikkat ettiler. Ateşleri ölçüldükten sonra pazaryerlerine alınan vatandaşlardan, girişlerdeki dezenfektanları kullanmaları istendi. Ayrıca esnafla vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyup uymadıkları sürekli kontrol edildi. Kapalı pazaryerlerinde gün boyunca konuyla ilgili uyarı anonsları yapıldı. Pazaryerlerindeki tezgah aralarının yeterli açıklıkta olup olmadığına da bakıldı.

ÖNEĞİ VE SELVİTOPU’DAN DENETİM

Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da, Yeşilyurt ve Esendere pazarlarında koronavirüs denetimi yaptı. İlgili birim amirlerinin de katıldığı denetimlerde vatandaşların taleplerini dinleyen Öneği ve Selvitopu, esnafa bol kazançlar diledi.

Başkan Selvitopu, koronavirüs salgınında vaka sayılarının hızla arttığını hatırlatarak, herkesin kişisel önlemlerini daha fazla alması gerektiğini vurguladı. Karabağlar Belediyesi’nin toplum sağlığını korumak için salgınla mücadele ve önlem çalışmalarını yoğunlaştırdığını belirten Başkan Selvitopu, “Hepimizin çok dikkatli olması gerektiği bir sürece girdik. Yerel yönetim olarak biz de tüm gücümüzle sahada, etkin bir çalışma yürütmeye gayret ediyoruz. Bu sıkıntılı günleri ancak birlikte hareket ederek, kurallara uyarak atlatabiliriz” dedi.

Yorumlar (1)
ömer burak 2 yıl önce
sınırda yapın denetim,elmayı denetlesen ne olucak
16°
parçalı bulutlu
banner202