Selçuk’ta Ekonominin Anahtarı EfeslimKart

Efes Selçuk Belediyesi, EfeslimKart projesi ile ilçe ekonomisine can vermeye hazırlanıyor.

Selçuk’ta Ekonominin Anahtarı EfeslimKart

1Ocak’ta vatandaşla buluşacak ve ilçenin pek çok ihtiyacını karşılayacak EfeslimKart’ın tanıtımı, “Filiz İle 5 Hedef 50 Proje Yolunda 6 Ay” toplantısında gerçekleştirildi. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni çıkarılacak kartın hem ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüreceğini hem de geri dönüşümle çevreye katkı sağlayacağını belirtti.

Yeni projeleri ile ilgili basına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Sengel, "EfeslimKart ile toplumsal dayanışma artarken, ekonomik canlanma da sağlanacak. İhtiyaç sahibi vatandaş belediyenin yüklediği puanla, yerel marketten ihtiyacı neyse onu alabilecek. Yardım paketleriyle rencide edilmeyecek" dedi.

Yaptığı toplantıda kartın kullanımı ile ilgili de bilgiler veren Sengel, " Evindeki atıkları ayrıştırıp toplayan ilçe sakinleri, atık miktar karşılığı kartına yüklenen puanlar ile anlaşmalı yerel marketlerde harcama yapabilecek. Kart ile aynı zamanda ilçe sakinlerine indirimler, hediyeler/ promosyonlar sunulacak. Ayrıca kartına puan yüklenen vatandaş, yerel marketten ihtiyacı neyse onu alacak. Sisteme kırtasiyeler de dahil edilerek, okulların eğitim öğretim yılı açılışlarında öğrencilere puan yüklenebilecek" dedi.

EfeslimKart’ın geri dönüşebilir atıkları toplama özelliği ile çevreye katkı sağlayacağını da belirten Filiz Ceritoğlu Sengel yaptığı açıklamada, “Evlerde tüketimden kaynaklı ortaya çıkan kâğıt, plastik, cam ve metal, her mahalleye belirlenen gün ve saatte gelen belediye görevlilerine teslim edilecek. Ambalaj atıklarının türüne göre tartarak kabul eden görevliler, teslim aldıkları atıkların değerini, puan karşılığı EfeslimKart’a yükleyecek. Yüklenen puanlar anlaşmalı yerel marketlerde harcanabilecek" açıklamalarına yer verdi.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Nerobet Filiz Ceritoğlu Sengel, EfeslimKart ile ilçe ekonomisinin canlanacağını ve yerel esnafa destek verileceğini de belirtirken, “Kart sahiplerine belli yüzde indirimler, hediyeler/promosyonlar sunulacak. Amaç yerel esnafımızın, müşterinin biri alışveriş yapmak istediğinde ilk akla gelen marka olması. EfeslimKart, küreselleşmenin ve kapitalizmin karşısında ayakta durma mücadelesi veren yerel esnafa nefes aldıracak. Selçuklunun kimlik kartı gibi kullanabileceği ve tüm cüzdanlarda taşınacak bir karta dönüşecek” diye konuştu.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202