Menemenli Kadınlar ‘Kadına Şiddete Hayır’ Dediler

Menemen Belediyesi’nce 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü münasebeti ile gerçekleştirilen basın açıklamasında İstanbul sözleşmesi için çağrıda bulunuldu.

BELEDİYE 26.11.2019, 15:05
Menemenli Kadınlar ‘Kadına Şiddete Hayır’ Dediler

Menemen ilçesinde Menemen Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte açıklamanın yapılacak olduğu salona kadınlara çiçek dağıtıp giren Başkan Serdar Aksoy, “Kadına Şiddette Hayır” dedi.

Toplantı esnasında gerçekleştirilen basın açıklamasında, bundan 59 sene evvel Dominik Cumhuriyeti'nde diktatörlük karşıtı Mirabel kız kardeşlerin vahşice katledilmesinden sonra onların şahsında sembolleşen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü'ne baskılar ve kadın düşmanı yasaların gölgesinde girildiği ifade edildi.

Kadınların günlük en az bir şiddet şekline maruz kaldığını ifade edilen açıklamada kadınların yaşayabilmek için direndiklerini, emeğe, bedene ve kimliğe dönük saldırıların fazlalaşarak sürdüğü bu günlerde birlik olmanın verdiği güçle sokaklarda olduklarını dile getirildi.

Toplantıda konuşma yapan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, kadınların yan yana gelip örgütsel bir biçimde mücadele etmelerinin öneminden bahsetti ve bugünün özel ve mühim bir gün olduğunu, 1 sene içinde cinayet kurbanı olan kadınların sayısının 300 olduğunu, yani hemen hemen  her gün bir kadınının cinayet kurbanı olduğunu, bunun bir toplumsal travma olduğunu, kadınların üstünde saçı, giyimi, eteği vb. konularda devamlı toplumsal bir baskının oluşturulduğunu, erkekler üstünde böyle bir baskının olmadığını, erkeğin olduğu gibi kadının da ne giyeceğine karar verme hakkının kimsede olmadığını, ve kadınların yan yana gelerek örgütlenmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202