Konak’ta İlk Bağış Başkan Batur’dan

Türkiye’de her sene 3 - 9 Kasım tarihlerinde kutlanmakta olan Organ ve Doku Bağışı Haftası’nda bu sene Konak Belediyesinden örnek bir uygulama geldi.

BELEDİYE 04.11.2019, 13:42 05.11.2019, 00:49
Konak’ta İlk Bağış Başkan Batur’dan

Konak İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün ortaklığında belediyenin Basmane’de bulunan hizmet binasının girişinde Organ Bağışı Standı kuruldu. Hafta süresince açık kalacak olan stantta başta belediye çalışanları olmak üzre isteyen vatandaşlar da organ bağışı yapabilecek.

Standın duyurusu Konak Belediye Başkanı Abdül Batur tarafından yapıldı. Organ bağışının öneminden bahseden Başkan Batur, bilhassa belediyede çalışan kişilerin bu konudaki duyarlılık ve hassasiyetlerini paylaşıp farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, İzmir’in, organ bağışında 62 bin gibi bir sayı ile 2013-2018 seneleri arasında 5 yıllık bir zamanda Türkiye 1.si olduğunu, bunun çok önemli bir rakam olduğunu, 2015 yılının verilerine göre de mevcut durumda 26 bin civarında vatandaşın organ bağışı beklediğini, geçtiğimiz 16 senede 338 bin 752 kişinin organ bağışından yararlanıp sağlığına kavuştuğunu, buradaki hassasiyetin önemli olduğunu, kendilerinin de Konak Belediyesi çalışanları olarak, başta kendisi olmak üzere, organlarını bağışlayacaklarını dile getirdi.

Konuşmadan sonra organ bağış formunu dolduran Başkan Batur, bir hafta süresinde açık kalacak Organ Bağışı Standında organlarını bağışlayan ilk kişi oldu.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202