Torbalı Zeytin Festivali’nde Büyük Coşku

İlçede bulunan tarımsal ürünleri festivaller ile tanıtmakta olan Torbalı Belediyesi dün kırsal Saipler Mahallesi’nde zeytin festivali gerçekleştirdi.

BELEDİYE 04.11.2019, 14:10
Torbalı Zeytin Festivali’nde Büyük Coşku

Torbalı Belediyesi, ilçe için önemli olan tarım ürünlerini ve kırsal merkezleri tanıtmayı sürdürüyor.

Bu çerçevede geçen aylarda Çapak Mahallesi’nde Bardacık İnciri, Karakızlar Mahallesi’nde ise Börülce festivali yapan belediye dün de Saipler Mahallesi’nde zeytin festivalini organize etti.

Torbalı’nın tüm yerlerinde olmasına rağmen Saipler Mahallesi’yle özdeşleşen ve köylünün önemli geçim kaynakları arasında bulunan zeytini ve doğasıyla kendine hayran bırakan Saipler Mahallesi’ne tanıtmak amacı ile bu sene 8.si yapılan Zeytin Festivali’ne yoğun bir ilgi vardı.

Mahallenin içerisine kurulmuş olan yerli üretici tezgahlarında köylüler başta zeytin, zeytinyağı, kantaron yağı olmak üzere, organik tarımsal ürünleri satarak  ekonomilerine katkı sağlarken gün sonunda yapılan gösteriler ve konserler ile de moral buldular.

Festivale Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ve Belediye Başkan Yardımcıları Ali Yakupoğlu, Yavuz Selim Özgan’la Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Serkan Tekin de katılımda bulundu. Ünlü sanatçı Hüner Coşkuner Torbalı ilçesinde olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek Belediye Başkanı İsmail Uygur’a üreticinin, köylünün ve sanatçının yanında olduğu için teşekkürlerini sundu.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202