Konak Belediyesi’nden Çok Önemli Seminer

Konak Belediyesi, ilçede gelişim ile alakalı fiziki ve sosyal çalışmalarına devam ederken Konaklı vatandaşların sağlıklı bir hayat sürmelerini de destekliyor.

BELEDİYE 03.10.2019, 08:54 03.10.2019, 15:42
Konak Belediyesi’nden Çok Önemli Seminer

Kanser Erken Tanı ve Eğitim Merkezi (KETEM) ortaklığında sürdürülen çalışmalarla kadınların hem bilinçlendirilmesi sağlanıyor hem de kadınlar ücretsiz bir şekilde sağlık taramasında bulunuyor.

Konak Belediyesi ile KETEM ortaklığında rahim ağzı ve meme kanseriyle alakalı bildi verme semineri ve ardından ücretsiz kontrol uygulamasına başlandı. Evvela Ulubatlı mahallesi ile 26 Ağustos mahallesinde 30 kadının katılmış olduğu bu seminer Gültepe Semt Merkezi’nde yapıldı. Seminer son senelerde gittikçe artış gösteren rahim ağzı kanseri ve meme kanseriyle illegal bahis mücadele etme amacı ile yapıldı. Burada belediyeden kurum doktorları Konaklı vatandaşlara bilgi verdi. Erken teşhisin hayat kurtardığı bilgisi söylendi ve katılımcıların merak ettikleri sorular doktorlara soruldu.

Tüm Mahallelerde Yapılacak

Yapılan seminerde meme kanseri için erken tanının kadınların kendilerini muayene etmesi ile yapılacağının altı çizilere Kendi kendini bu denetimin ne şekilde yapılacağı ile alakalı bilgilendirme yapıldı. Konak ilçesinde tüm mahalleleri içine alan bir çalışma şeklinde sürmesi planlanmış olan sağlık taramalarıyla 3 bin'den fazla kadına ulaşılmak isteniyor.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202