Karşıyaka’da Ödev Evi Projesine Büyük İlgi

Sosyal belediyecilik anlayışı ile eğitime desteklerine devam eden Karşıyaka Belediyesi, ‘Ödev Evi’ projesini 4 Kasım’da başlatıyor.

BELEDİYE 01.11.2019, 12:08 01.11.2019, 12:33
Karşıyaka’da Ödev Evi Projesine Büyük İlgi

7 farklı merkezde başlatılacak uygulamalar çerçevesinde7 - 14 yaş arası öğrenciler hafta içi her gün okuldan sonra ücretsiz etüt hizmeti alacak. Merkezlerde üniversiteli gençlerin görev alacağı ifade edildi.

Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünce hemen hemen 2 hafta evvel başvuruları alınmaya “Ödev Eviprojesi, kısa zamanda yoğun bir ilgi gördü. 300 ilkokul ve ortaokul öğrencisinin kayıt yaptırmış olduğu ve başvuruların sürdüğü proje, 4 Kasım Pazartesi günü başlayacak.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerine ders çalışabilecekleri güzel bir ortam sunmayı amaçlayan Ödev Evleri’nde üniversiteden gençler görev alacak. Bir çoğu eğitim fakültesi öğrenicisi olan 40 genç, çocuklara derslerinde destek verecekler, ödevleri için onlara yardımcı edecekler. Bu şekilde üniversiteli öğrenciler de deneyim kazanacak ve bütçelerine katkı sağlayacaklar.

Konu hakkında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, çalıştıklarından dolayı okuldan sonra çocuklarını özel etüt merkezlerine göndermek zorunda kalmış olan, kalabalık ev nüfusunda veya fiziki yetersizlikler sebebi ile çocuklarına güzel bir çalışma ortamı sunamayan, ailelerin olduğunu, kendilerinin o insanlara yardımcı olmak için ‘Ödev Evi’ projesini faaliyete geçirdiklerini, burada öğrencilerin hem ders çalışıp hem de sosyalleşeceğini, katkı sağlayacak üniversiteli gençlere ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202