Karşıyaka, Yunanistan Kenti ile Kardeş Olma Yolunda

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ı makamında ziyaret etti.

BELEDİYE 27.09.2019, 14:40 27.09.2019, 18:00
Karşıyaka, Yunanistan Kenti ile Kardeş Olma Yolunda

Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'a yaptığı ziyarette dostluk mesajları iletti. Babasının da doktor olduğunu ve bu sebeple Cemil Tugay'ın başkanlığını çok önemsediğini söyleyen Argyro Papoulia, "Başarılı olacağınıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kentleri Buluşturma Teklifi

Karşıyaka'ya olan sevgisini ifade eden Papoulia, konsolosluk olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Selanik şehrinde, Karşıyaka'nın eski ismi olan 'Kordelio' adında bir bölge bulunduğunu ve burada Karşıyaka'dan göç etmiş Rumların yaşadığını söyleyen Başkonsolos, bu bölge belediyesi ive Karşıyaka Belediyesi'nin 'kardeş kent' olması konusunda girişimde bulunacağını ifade ederek, "Selanik Atatük'ün de doğduğu yer olması sebebi ile çok önemli bir kent. Buradaki yaklaşık 50 bin nüfuslu Kordelio da ilçeniz ile aynı adı taşıyor. bu iki kentin mutlaka kardeş olması gerekiyor. Gelecek Modabet günlerde konsolosluk olarak gerekli yerlere ulaşarak bunu gerçekleştirmek istiyoruz" dedi. 2016'dan beri görevde olduğunu belirten Papoulia, iki ülkenin yanında, kültür ve turizm alanlarındaki iş birliklerini de geliştirmek adına çalışacağını vurguladı.

"Üzerimize Düşen Ne İse Yapmaya Hazırız"

Başkonsolos Papoulia'ya samimi söylemleri sebebi ile teşekkür eden Başkan Tugay da Kordelio'yla yapılacak kardeş kent girişimini desteklediklerini belirtti. Tugay, "Üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız. Belediye Başkanı olarak Yunanistan şehirleriyle yakın olmak isterim. Aslında herkesin de bildiği gibi iki halk ve külter birbirine oldukça yakın. Yunanistan'daki belediyeler ile elimizden geldiğince çok organizasyon yapmak isteriz. Gelecek aylarda Bozcaada, Midilli, Sakız ve Samos ile beraber "İki Yaka Bir Mutfak" isminde bir gastronomi festivali yapacağız. Burada temel hedefimiz sanatsal ve kültürel alanları ilişkileri geliştirmek. Geleneksel olarak yılda bir kez bunu yapmak istiyoruz" dedi.

Ziyaret bitiminde Papoulia, Tugay'a açtıkları bir sergide bulunan Karşıyaka'nın eski fotoğrafını hediye ederken, Tugay da Papoulia'ya Karşıyaka'nın tarihini konu alan kitaplar takdim etti.


 

Yorumlar (0)
18°
açık
banner202