Karşıyaka Belediyesi’nden İzmir’de Bir İlk

Karşıyaka Belediyesi’nin uygulamaya koyacağı “Gönüllü Zabıta Projesi” için adayların başvuru süreci tamamlandı.

Karşıyaka Belediyesi’nden İzmir’de Bir İlk

Karşıyaka Belediyesi tarafından dikkat çeken bir uygulama başlatılıyor. İzmir’deki yerel yönetimlerde ilk kez uygulamaya geçirilecek bu yeni projeyle, ilçede farklı mesleklerde gönüllülerden oluşan bir zabıta ekibi kuruluyor.

Yeni projenin başvuru sürecini tamamlanmasıyla, doktor, sosyolog ve maliye müfettişi gibi farklı mesleklerden 46 aday, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile tanışma toplantısında buluştu. Projeyi başarıyla uygulayıp Türkiye’ye örnek olacaklarını söyleyen Tugay, tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Yerel yönetimlere halkın da katılımını sağlamayı amaçlayan bu proje, Karşıyaka Belediye Zabıta Müdürlüğü tarafından yürütülecek. Gönüllü Zabıta Ekibi’ne katılmak üzere başvuruda bulunan adaylar, bir aylık bir eğitime alınacak. Eğitim sonunda aralarında her yaş ve meslekten Karşıyakalının bulunduğu katılımcılar sınava tabi tutulacak. Sınavı geçen katılımcılara ise Gönüllü Zabıta Kartı verilecek. Gönüllü zabıtalar, çevrenin kirletilmesinden kaldırım işgaline kadar, bölgelerinde gördükleri olumsuzluklar karşısında tespit Winxbet tutanağı hazırlayarak Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne sunacak. Müdürlük ise gerekli gerekli gördüğü takdirde cezai işlem uygulayacak.

Uygulamaya konacak Gönüllü Zabıta Projesi ise daha düzenli, sağlıklı ve katılımcı bir kent yaratılacağını belirten Başkan Tugay proje ile ilgili yaptığı konuşmada, “Ne yazık ki her yerde olduğu gibi Karşıyakamızda da kent düzenini bozan, çevre kirliliğine sebep olan, insan sağlığını tehdit eden davranışlarla karşılaşabiliyoruz. Biz bunların bazılarını görüyor, bazılarını da göremiyoruz. Bugüne dek bu tip insanlara çok fazla dokunulmamış olsa da artık biz ciddi olarak; bu tür davranışlara ceza ile yaklaşacağız. Tabii ki bir taraftan eğitim ve bilinçlendirme konusuna da eğileceğiz. Gönüllü ekibimizden her zaman doğru, tutarlı ve zamanlı beyan bekliyoruz. Eğer başarılı olursak tüm Türkiye’ye yayılacak güzel bir uygulamayı ortaya koymuş oluruz. İyi niyetle çıktığımız yolda sizlerin de desteğiyle başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202