Smyrna Antik Tiyatrosu İzmir’i Dünyaya Açacak

Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur, şehrin kalbinde meydana çıkarılan Smyrna Antik Tiyatrosu’nun Izmir’in turizmini dünyaya açacağını ifade etti.

BELEDİYE 15.10.2019, 10:21
Smyrna Antik Tiyatrosu İzmir’i Dünyaya Açacak

Başkan Batur, Yunanistan Başkonsolosu Argyro Papoulia’yla beraber Kadifekale’nin Süperbetin dibindeki Smyrna Antik Tiyatrosu Kazı Alanı’na ziyarette bulundu.

Kazı alanında incelemeler yapan Başkan Batur, Smyrna Antik Tiyatrosu’nun, Konak ilçesindeki, tarihi misyonunun mühim noktalardan bir tanesi olduğuna dikkatleri çekti.

Kazı çalışmalarını destekleyen herkese teşekkürlerini sunan Batur, Kentin kalbine kurulmuş olan dev tiyatro alanının kazı Başkanı Akın Ersoy ve ekibinin sihirli elleri ile ortaya çıkacağını, bu şekilde turizmde rotaların da değişeceğini, çalışma ile İzmir’in dünyaya açılacağını, dünyanın 4 bir tarafından binlerce insanın tiyatroyu görmek için geleceğini, belirtti.

Yunanistan Başkonsolosu Argyro Papoulia da bölgede gerçekleştirilen kazıların çok önemli olduğunu ve burada ortaya çıkarılan değerlerin önemli bir kültürel mirasa sahip olunduğunun göstergesi olduğunu ifade etti.

Kadifekale’yle Smyrna Agorası arasında bulunan yamaçta yer alan ve büyük oranda meydana çıkan Smyrna Antik Tiyatrosu’ndaki kazı çalışmaları 3 senedir devam ediyor. Korunmuşluk oranının yüksek olduğu düşünülen ve bu sebeple iyi durumda ortaya çıkarılabileceği tahmin edilen tiyatronun MÖ 2. Yy.da yapıldığı ve Roma İmparatorluğu döneminde gerçekleşen depremlerden sonra onarıldığı düşünülüyor.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202