Karşıyaka Belediyesi'nden Trafiksiz Hayat

Karşıyaka Belediyesi "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında dünyadaki birçok şehir ile aynı anda başlayacak olan otomobilsiz kent gününe ev sahipliği yapacak.

BELEDİYE 20.09.2019, 10:25
Karşıyaka Belediyesi'nden Trafiksiz Hayat

Otomobilsiz kent günü etkinliği dolayısıyla Cemal Gürsel caddesi 21 Eylül Cumartesi günü saat 24.00 ile 22 Eylül Pazar günü saat 24.00 arası trafiğe kapatılacak.

Hareketli bir kent hedefi

Otomobilsiz kent günü etkinliği dolayısıyla trafiğe kapatılacak olan Cemal Gürsel caddesinde çeşitli sportif etkinlikler düzenlenecek. Gün boyu çeşitli etkinliklerin yapılacağı alanda sportif bir yaşam. Ulaşım seçenekleri gibi konulara dikkat çekilecek. Etkinlik günü ise Karşıyaka Belediyesinin önünde toplanacak olan bisikletlilerin etkinlik alanına pedal basması ile başlayacak. Karşıyaka Belediye Başkanı DR. Klasbahis Cemil Tugay herkesi bu etkinliğe davet ettiğini söyledi. Tugay, “Dünya kentleri ile eş zamanlı olarak gerçekleştireceğimiz etkinliklerle Karşıyakamızın farkını bir kez daha ortaya koyacağız. Çevremiz, sağlığımız ve geleceğimiz için sürdürülebilir ulaşım alternatiflerine dikkat çekecek, bisiklet kullanımının ve yürüyüşün önemine ilişkin farkındalık yaratacağız. Bir yandan da spor, kültür ve sanat etkinlikleri ile keyifli bir gün geçireceğiz. Organizasyon için 21 Eylül Cumartesi saat 24.00’da Cemal Gürsel Caddesi’nde park halinde araç kalmamış olması gerekiyor. Bu konudavatandaşlarımızdan anlayış ve hassasiyet bekliyor, herkesi etkinliklerimize davet ediyoruz” şeklinde ifade etti. 

Yorumlar (0)
28°
parçalı az bulutlu
banner202