Buca Belediyesi'nden Trafik Devrimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırlamış olduğu trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen Ulaşım Ana Planının ilk sunumu Buca Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

BELEDİYE 20.09.2019, 10:44
Buca Belediyesi'nden Trafik Devrimi

Kent genelindeki trafik düzenlemelerini kapsayan proje ile birlikte 2030 yılına kadar İzmir'in ulaşım alt yapısının tamamlanması hedefleniyor. 

"Hep birlikte yol alacağız" 

Buca Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Büyükşehir Belediyesi'nin hazıradığı ulaşım planıyla, Buca Belediyesi'nin hazırlamış olduğu trafik düzenleme çalışmları konuşuldu. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Buca'nın trafik sorununu çözmek için hep birlikte yol alacaklarını söyledi. Kılıç, “Buca’nın trafik sorununu çözmek hep birlikte bir yola çıkıyoruz. Tunç Başkanımızın verdiği öncelik ve koordineli çalışmalarımızla Buca için en doğru ulaşım Trbet planını hayata geçireceğiz. Geçici çözümlerden ziyade uzun vadede kalıcı çözümleri hızla hayata geçireceğiz” dedi. 

Trafik sorunu kalmayacak

Yürütülen çalışmaların gerçekleştirilmesi için ellerinde bulunan kaynakların en iyi şekilde ve en verimli şekilde kullanılması içinde ayrı bir gayret sarfettiklerini söyleyen Kılıç, "Hem Büyükşehir’in hem de bizlerin kararlı ve planlı çalışmalarıyla yıllardır giderek kördüğüm haline gelen trafik sorunu 5 yılın sonunda tarihe karışacak. Çalışmalar hayata geçmeye, Buca trafiği şimdiden ferahlamaya başladı. 5 yılın sonunda Buca Metrosuyla trafiğin konuşulmadığı bir kent olacağız” şeklinde ifade etti. 

Proje kapsamında Buca'nın bir bisiklet yoluna kavuşacağıda Başkan Kılıç tarafından açıklandı. 

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202