Karabağlar Belediyesinden Kadınlara Destek Mesajı

Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı gerçekleştiren Karabağlar Belediyesi, belediye olarak yapacaklarını açıkladı.

BELEDİYE 02.10.2019, 15:00
Karabağlar Belediyesinden Kadınlara Destek Mesajı

Karabağlar Belediye Meclisi, belediye binasındaki meclis salonunda, Ekim ayı ilk oturumunu Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu başkanlığında gerçekleştirdi. Başkan Selvitopu, konuşmasına belediyenin yürüttüğü pazar yerleri, kültür merkezleri ve park gibi projeler ile alakalı olarak meclis üyelerini bilgilendirmekle başladı. Başkan, Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen Kavacık Üzüm Festivali’nin 21-22 Eylül’de oldukça yoğun ilgi ile gerçekleştiğini belirterek, “Hedeflediğimiz amaca ulaşıldı. Organizasyonu öncelikle orada yaşayan vatandaşlara ekonomik destek sağlamak; Kavacık Üzümü’nü tüm dünyaya tanıtmak için organize ettik. Kavacık Kentsel Gelişim ve Tasarım Projesi’ni de amaçladığımız biçimde hayata geçirdiğimizde, Kavacık hızla kendi yolunda ilerleyecek” şeklinde konuştu.

Başkan’dan Destek Mesajı

 

Kavacık Kadın Kooperatifi’ne olan desteklerini sürdüreceklerinin altını çizen Başkan Selvitopu, “Çeşitli kurslar ve liderlik hakkında eğitim alan 12 cesur kadın, belediye desteği olmadan kooperatif kurdu. Bu kooperatifin geliştirilmesi gerek. Kadınların ekonomi ve üretim yaşamı içinde yerlerini alması adına ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Kadınlar eve hapsolmayacak, onları mutlaka sokağa çıkaracağız” dedi.

Selvitopu, Kavacık’ın bir diğer örgütlenmesi üretim kooperatifinin 6 yıldır faaliyere geçirilemediği ifade ederek, “Üretim kooperatifleri ile alakalı yerel yönetimlerin yetkileri ne yazık ki sınırlı. Bu kooperatif de devreye girerse, bizler onları da destekleyeceğiz” diye konuştu.

Siyasi Bakmadıklarını Açıkladı

Öte yandan, Karabağlar ilçesinde yapılacak olan kentsel dönüşüm ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan, “Gerçekleştirdiğimiz Ankara ziyaretinde bakanlık temsilcilerine, kendilerine gerekirse plan önerisinde bulunabileceğimizi bildirdik. Yerel yönetimlerin kentin belleği olduğuna olan inancımız ile belediyelerin işin ana noktasında olması gerektiğini düşünüyoruz. Karabağlar Belediyesi olarak neye itiraz ettiğimizi bakanlığa yazılı olarak sunduk. Olaya siyasi bakmadığımız için laf olsun diye de itiraz etmiyoruz.” Winxbet İfadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Karabağlar’da binlerce hektarın kül olmasına yol açan orman yangınları ile alakalı PKK’nın kınanması konusunda da toplantıda kararlar alındı. Bildiri, partilerin yapacakları uzlaşı sonrası önümüzdeki toplantıda kamuoyu ile paylaşılacak. Konuyla ilgili de açıklama yapan Başkan Selvitopu, “Ülkemizin ortak sorunu olan teröre karşı Karabağlar Meclisi olarak kınama yaparsak, birliktelik içinde sesizimi duyururuz” dedi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202