Ödemiş Belediyesi’nden Emniyete Destek

Türkiye’nin 81 şehri ve ilçelerinde aynı anda yapılan “Yaya Geçidi Nöbeti” etkinliğine Ödemiş Belediyesi’nde de destek geldi.

BELEDİYE 02.10.2019, 15:24
Ödemiş Belediyesi’nden Emniyete Destek

Belediye Başkan Yardımcısı Özay Kaptan, sürücülerle bir araya gelerek onlara broşür dağıtıp, “Öncelik hayatın, öncelik yayanın” sloganını söyledi.

Trafikte yaya önceliğinin ve bilincinin meydana getirilmesi ve yaya geçitlerini kullanmayı yaygınlaştırmak için 81 şehir ve ilçelerde aynı anda yapılan etkinliğine katılan Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Özay Kaptan, üstünde ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ sloganının olduğu tişörtü giyip Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerine destekte bulundu ve Youwin broşür dağıttı.

Kaptan, 2019’da İçişleri Bakanlığınca ‘Yaya Öncelikli Trafik’ yılı ilan edildiği, bugün de bu konu ile alakalı burada bulunduklarını, insanlarını bilincini artırmak için yapılan etkinliğe Ödemiş Belediyesi olarak destek verdiklerini ifade etti.

Yasal Zorunluluk

Kaptan Karayolları Trafik Kanunu'ndaki 74. Maddeyi hatırlatarak kavşak girişleri ve çıkışlarında, yaya veya okul geçitleri yakınlarından yaya varsa ilk geçiş hakkının ona vermesinin zorunlu hale geldiğini, bütün vatandaşları daha dikkatli olmaya davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
20°
açık
banner202