İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Bornova İçin Müjde!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'daki Buz Sporları Salonu'nun yanına Bornovalılar için yarı olimpik kapalı yüzme havuzu yapıyor.

BELEDİYE 07.10.2019, 15:45 07.10.2019, 16:03
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Bornova İçin Müjde!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüzme ile ilgilinen çocuk, genç ve her yaştan vatandaşın yararlanabileceği yarı olimpik yüzme havuzu için çalışmalara başlıyor. Bornova'da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 Ekim 2019 Çarşamba günü saat 14.00'de temelleri atılacak olan yarı olimpik yüzme havuzunun törenine İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer katılacak. Maaliyeti 14 milyon 128 bin lirayı bulacak spor tesisi, Aşık Veysel Rekreasyon Celtabet Alanı içerisine yapılacak. Yüzmeyi öğrenmek isteyenlere hizmet verirken aynı zamanda sporculara da aktif bir şekilde kullanmak olanağı verecek olan havuz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sualtı Ragbisi takımının da maçlarına ve antremanlarına ev sahibi olacak.

Çevreci Bir Tesis

Tesisin içinde fitness (zindelik) salonu, yüzme havuzu ve yüzmeyi yeni öğrenenler için çırpında havuzu yer alacak. Çevreci ve engelli dostu bir yapıya sahip olacak olan tesis, Buz Sporları Salonu'nun hemen yanında, 3 bin 200 metrekare kapalı alanda kurulacak. Yarı olimpik yüzme havuzu 12,90 metre eninde, 4 metre derinliğinde ve 25 metre boyunda olacak ve 125 kişinin yer alacağı bir tribün kurulacak. Cephesinde geri dönüşümlü camların kullanılacağı bina, geceleri de özel bir görüntüye sahip olacak. Çatısında bulunacak güneş panelleriyle elektrik ihtiyacının bir kısmının karşılanması beklenen havuzun giriş bölümünde 233 metrekarelik fuaye alanı yer alacak. Yapılacak olan bu yüzme havuzunun inşaatının 400 günde tamamlanması bekleniyor.

Yorumlar (0)
23°
açık
banner202