Geri Dönüşüm Gaziemir'e 955 Bin Lira Kazandıracak

Gaziemir Belediyesi tarafından düzenlenen geri dönüşüm ihalesi sayesinde, Belediye’nin bütçesine yıllık 955 bin lira katkı sağlanacak.

BELEDİYE 08.10.2019, 14:30 08.10.2019, 15:06
Geri Dönüşüm Gaziemir'e 955 Bin Lira Kazandıracak

Geri dönüşebilen atıkların dönüşüm uygulamasını başlatan ilk ilçe olması ile bilinen Gaziemir Belediyesi, bu atıklarım toplanması, ayrıştırılması ve değerlendirilmesi adına ihale düzenledi. Başkanlığını Belediye Başkanı Halil Arda’nın yaptığı açık arttırma usullü ihaleyi, Mensan Geri Dönüşüm Makine Sanayi ve Ticaret Bahis Siteleri Limited Şirketi 955 bin lira + KDV teklifi ile kazandı. İmzalanacak sözleşmenin ardından şirket, Gaziemir Belediyesi kontrolünde, düzenli olarak 16 mahallede atıkların toplanması, taşınması ve ayrıştırılması görevlerini yürütecek.

Gaziemir’in sokaklarına vatandaşların geri dönüşüm bilincinin oluşturulması için özel tasarlanan geri dönüşüm kumbaraları konulacak. Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarının geri dönüşüm atıklarının toplanması adına da iç mekan için geri dönüşüm kumbaraları yerleştirilecek. Kumbaralarda biriken geri dönüşüm atıkları daha sonra atık toplama araçları ile toplanacak.

Hem Ekonomiye Hem Doğaya Destek

Yeni uygulamaları hayata geçirerek tasarruf ve belediye kasası için yeni bir gelir sağladıklarını dile getiren Başkan Halil Arda, “Cam, karton, kağıt, metal ambalaj ve plastik ile geri dönüştürülebilen tüm atıkları çöpten ayrı ayrı toplayarak geri dönüşüme kazandıracağız. Böylece hem belediyemiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlıyor hem de doğa kirliliği oluşmasını engelliyoruz. Belediyemizin bütçesine geri dönüşüm ürünlerinin toplanması için yaptığımız ihale sayesinde KDV dışında 955 bin liralık oldukça önemli bir gelir sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202