Kamerun ve Ginelilerin ‘ Ucuz Altın’ Oyunu

Ekonomik krizden kaynaklanan dolandırıcılık türleri her geçen gün çeşitleniyor.

GÜNDEM 08.10.2019, 14:38
Kamerun ve Ginelilerin ‘ Ucuz Altın’ Oyunu

Bu dolandırıcılık türlerinden bir tanesi daha ortaya çıktı. Son senelerde altın fiyatlarındaki ciddi yükselişi fırsat bilen Kamerun ve Gineli dolandırıcılar İstanbul ilinde vatandaşları dolandırdı. Şahıslar bakırla kapladıkları küçük madenleri piyasaya altın diye sürdüler.

Afrika’daki bazı ülkelerden altın getirerek piyasa sürüp değerinin altında satacakları ifade edip sahte altın ile dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 6 zanlıdan 1’inin tutuklandığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, R.C.Ç. ismindeki şahıs ağustos ayında Afrikadaki ülkelerden konsolosluğunda yardımı ile yurda altın soktuğunu ve bu altınları piyasadaki değerlerini altında satacağını ifade eden Afrika kökenli 2 şahsın kendisini 60 bin dolar dolandırdığını ve zanlıların aynı yöntemle bir başka arkadaşına da ulaştığını, şahısları polise haber ettiği belirtti.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne bağlı ekipler harekete geçti Canlı Bahis yapılan operasyon ile toplamda 6 kişi yakalandı. Gözaltına alınmış olan Afrika kökenli 2 zanlının bu teknikle 3 kişiyi daha 150 bin dolar kadar dolandırdığı ifade edildi.

Gözaltına alınan zanlılardan 1’i tutuklanırken 5!i serbest kaldı

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202