Genç Bilim İnsanları Başkan Kılıç’tan Brifing Aldı

Buca’daki genç bilim insanları, her yıl değişik bir tema ile yapılan First Lego League’den önce Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç’ı ziyaret edip brifing aldılar.

BELEDİYE 04.11.2019, 11:42
Genç Bilim İnsanları Başkan Kılıç’tan Brifing Aldı

Bu sene “City Shaper-Şehri Şekillendir” teması ile yapılacak olan turnuva için ilçenin sorunları ve proje önerisi ile alakalı bilgiler alan öğrenciler ile konuşan Kılıç, öğrencilerin bilhassa bilimsel alanda başarılarını görmenin, kendilerinin geleceğe daha umutlu bir şekilde bakmasını sağladığını ifade etti.

Geçen sene yıl uzay teması ile yapılan turnuvada ödül alıp İzmir’i ve Buca’yı gururla temsil etmiş olan öğrenciler, teker teker Başkan Kılıç’a sorularını sordular.

Evvela Buca halkı tarafından en çok hangi konular ile alakalı talepler ve şikâyetlerin geldiğini soran öğrenciler, ilçenin estetiği, modern şehir planlamalarının yapılaması, depremler, ilçenin tarihsel kimliği gibi sorular üstünden proje önerisi aldılar.

Sorulara tek tek cevap veren Kılıç, Belediyenin en çok çöp, temizlik, park ve bahçe, yolların yenilenmesi hakkında talepleri aldığını, ayrıca ilçede hava kirliğinin de çok fazla olduğunu, kendilerinin evvela temiz ve düzenli bir çevre için çalışmalara ağırlık verdiklerini, temiz enerji üretmek istediklerini, çöplerin ayrıştırılıp sıfır atık projesini hayata geçirmek istediklerini, temiz enerji üreten modern bir ilçe için sizlerin de proje oluşturabileceklerini ifade etti. Ve gençlerin ve çocukların bilimsel gelişimi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202