Foça Körfezi’ndeki Görüntü Korkuttu

Foça Gencelli Körfezi dolaylarında görülen ve daha sonra sahile vuran yoğun kirlilik korkuttu. Körfezde temizlik çalışmalarına başlandı.

BELEDİYE 30.09.2019, 14:47 30.09.2019, 15:00
Foça Körfezi’ndeki Görüntü Korkuttu

İzmir – Foça’nın Gencelli Körfezi dolaylarında denizin üstünü kaplayan kahverengi, koyu yağ katmanı sahile kadar uzandı. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü kirliliğe kimin ya da neyin sebep olduğuna dair bilgi vermezken özel bir firmaya ait tehlikeli atık depolayan vidanjörlerle temizlik çalışmalarına başladı.

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve partisinin komisyon sözcüsü CHP İzmir Milletvekili Holiganbet Murat Bakan meseleyi TBMM gündemine sundu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması için yazılı soru önergesi verdi.

CHP’li Bakan: “Maalesef her yeni güne, başka bir çevre sorunuyla başlıyoruz. Aliağa-Foça sınırları içinde fazlasıyla sanayi kuruluşu var. Petrol rafinerisinden LNG depolama ve dağıtım tesisine, gemi söküm ve geri dönüşüm tesislerinden termik santral gibi çok sayıda tesis barındırıyor. Çandarlı Limanı sebebiyle bölge çok sayıda geminin kullanımına da açık. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında yine bu bölgedeki gemi söküm ve geri dönüşüm tesislerine getirilen ‘’Harrier’’ isimli geminin içindeki yakıtı personelin bilinçli bir şekilde denize pompaladığı tespit edilmişti. Ardından konuyla ilgili temizleme çalışmaları başlatılmış olsa da deniz ve içerisindeki hayat ciddi anlamda etkilendi. Geçtiğimiz Perşembe günü ise Foça Gencelli Körfezi’nde rastlanan kirlilik, Pazar günü sahile vurdu. Alanda ağır bir kokunun hakim olmasıyla kirliliğin temizliğine başlandı. İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, özel bir firmanın tehlikeli atık depolayan vidanjörleri ile kirliliğin temizlenmesi işlemlerini sürdürüyor ancak kirliliğin kaynağı ya da kimler tarafından körfeze bırakıldığı konusunda açıklama yok! Bu konuda kamuoyu’na bilgi vermek zorundalar. Kirliliğin kaynağı nereden geliyor? Kesinlikle açıklama bekliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
16°
açık
banner202