Efes Selçuk Belediyesi Ardahan’a Teknik Destek

Efes Selçuk Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri bazı çalışmalar yapmak için Ardahan iline gittiler.

BELEDİYE 26.11.2019, 14:41 26.11.2019, 14:44
Efes Selçuk Belediyesi Ardahan’a Teknik Destek

Belediye personeli, Ardahan Belediyesi’nce şehre tekrardan kazandırılması planlanan 2 yapının işlevlendirilmesi amacı ile gerekli çalışmalar ile alakalı teknik destekte bulundu. Efes Selçuk Belediyesi personeli bunun yanında Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ve Ardahan Belediyesi personeli ile gerçekleştirilen toplantılarda şehre yapılması  planlanan Ardahan Kalesi restorasyonu ve Kura Nehri Projesi’nin hazırlık süreçleri ile alakalı da görüş alış verişi yaptı.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 3- 6 Ekim’de Ardahan Belediyesi’nce organize edilen Ardahan Kültür Sanat Günleri’ne katılımda bulunmuştu. Ziyaretle beraber Efes Selçuk’la Ardahan arasında sosyal ve kültürel ilişkilerde geliştirilmeye başlandı. Bu gelişmelerin ardından Efes Selçuk Belediyesi’nde görev yapan bir restoratör ve bir mimar Ardahan iline gidip; 2 eski yapının şehre yeniden kazandırılması ile alakalı teknik destek verdiler. 15 sene sonra CHP iktidarıyla tanışan Ardahan’la Efes Selçuk’un sosyal demokrat belediye başkanlarının arasında yapılan ortaklık, kentte atıl durumdaki 2 özel yapının işlevlendirilip yeniden şehre kazandırılmasının da yolunu açmış oldu.

Efes Selçuk Belediyesi personeli Ardahan’da  yaptıkları inceleme çalışmalarından sonra gerekli çizimleri yaptılar ve şehirde restore edilmesi planlanan Ardahan Kalesi ve Kura Nehri Projesiyle alakalı yasal süreçler ve yöntem ile alakalı da teknik bilgiler sundular.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202