Doğal Tarım Çiftliği İçin Kollar Sıvandı

Bornova Belediyesi tarafından Yaka Mahallesi’nde bulunan 20 dönüm alan Doğal Tarım Çiftliği oluyor.

BELEDİYE 30.09.2019, 10:51
Doğal Tarım Çiftliği İçin Kollar Sıvandı

Alanda toprak iyileştirmelerinin tamamlandığı, ormanlık alanların ortasında Cepbahis kalan atıl arazinin, hem çiftçilere hem de doğal tarımla ilgilenen gönüllü vatandaşlara sunulacağı ifade edildi.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, konu ile alakalı yaptığı açıklamasında sadece doğal tarım yöntemleri ile bir gıda ormanın meydana getirilmeye çalışıldığını ifade etti.

Yapılacak olan Bu çiftlikte her türlü meyve ağacının ve diğer ağaçların olacağı, alanın bir bölümde ise sebze bahçesi olacağı belirtiliyor. 20 dönüm arazinin içerisinde yapılacak göletinse sulama amacı ile kullanılacağı ve birçok canlı türüne ev sahipliği yapacağı ifade ediliyor.

Gönüllüler bilgi aldılar

Bornova Belediyesi Tarımsal  Hizmetler Müdürlüğü,  toprağın iyileştirme işlemlerinin bitmesinden sonra gönüllü vatandaşları alanda bir araya getirdi. Gönüllüler burada alanı incelediler ve yetkililerden bilgi aldılar. Gönüllüler Başkan İduğ’un da desteği ile bu çiftliği yapacaklarını belirttiler.

Konu ile alakalı konuşan Prof. Dr. Aydın Güney’se bu çiftlikte tam bir ekosistem çalışmasının yapılacağını ve her şeyin doğal olacağı bu yerde kendilerinin böcekler ve kuşlar ile beraber kendi içerisinde devinebilecek, bir sistem kurmuş olacaklarını söyledi.

Yorumlar (0)
13°
parçalı az bulutlu
banner202