Çifte Vatandaşlık İçin İmza Kampanyası

Pek çok Makedonyalının ikamet ettiği Gültepe'de, Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği tarafından çifte vatandaşlık hakkı için imza kampanyası düzenlendi.

BELEDİYE 05.10.2019, 10:32 05.10.2019, 11:03
Çifte Vatandaşlık İçin İmza Kampanyası

Konak ilçesinde bulunan Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği, Makendonya'dan Türkiye'ye göç edenler için çifte vatandaşlık hakkı tanınması adına imza kampanyası başlattı. 


Kampanya Yoğun İlgi Gördü


Dernek Başkanı Birol Özkardeşler, başlatılan imza kampanyasına yönelik olarak, "Dernek olarak eski Yugoslavya Cumhuriyeti döneminde Türkiye'ye göç etmiş olan vatandaşlarımız arasında Makedonya Göçmeni olarak sayısal anlamda çok büyüj bir yerimiz mevcut. Yugoslavya'nın parçalanmasının ardından göç ettiğimiz bölge Kuzey Makedonya sınırlarında kaldı. Kanunları müsait olmadığı için Kuzey Makedonya, çifte vatandaşlığa başvuran Türk soylulara olumlu yanıt verememektedir. Eski Yugoslavya'dan ayrılmış olan Sırbistan ve Kosova gibi devletler durumu bizimle aynı olan insanlara vatandaşlık hakkı tanımaktadır. Bizler Kuzey Makedonya'yla duygusal anlamdaki bağlarımızı güçlendirmek adına vatandaşlarımızın isteklerini duyurmak Goldenbahis için bu imza kampanyasını düzenledik. Gösterilen yoğun ilgi gerçekten güzel. Belli alanlarda yaptığımız duyurular ile vatandaşlarımızın imzalarını topluyoruz. Ekim ayının sonunda da topladığımız bu imzaları Kuzey Makedonya Devleti'nin yetkililerine sunacağız. Kampanyamıza destek vermek isteyen vatandaşlarımız İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği'nin sosyal medya hesaplarında bulunan imza, yer ve tarihlerini takip edebilirler. Bize destek veren bütün vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar (0)
13°
açık
banner202