Büyük Organizasyon Müthiş Geceyle Açıldı

Türkiye’nin alanındaki en büyük organizasyonu olan 20. İzmir Kısa Film Festivali, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan müthiş açılış gecesiyle başladı.

BELEDİYE 07.11.2019, 14:25
Büyük Organizasyon Müthiş Geceyle Açıldı

İlçenin markalaşmış olan dev organizasyonu İzmir Kısa Film Festivali, Buca Belediyesi’nin ev sahipliği ile 20. Defa kapılarını açtı.

Buca Belediyesi’nin yanında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Belediyesi, Konak Belediyesi ve Fransız Kültür Merkezi’nin de destekleri ile 20. yaşında dopdolu program ile perdelerini açan festivalin açılışı, Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde (BBKSM) yapıldı.

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç tarafından yapılan ev sahipliğindeki açılış törenine Türk sinemasının ünlü isimleri katıldı.

Özel seçkiler ile birlikte 300’den fazla filmin ücretsiz bir şekilde seyirci ile buluşturacak olan festivalin galasında, Yeşilçam’ın efsane sanatçıları da performans oyuncuları tarafından canlandırıldı.

Başkan Kılıç, festivale ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, sanata ve sanatçıya verdiği değeri ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözleri ile vurguladığını, kendilerinin ilçenin kanaat liderleri olarak, sinema sanatı ile beraber sanatın tüm dallarını şehir geneline yayma ve ilçenin tüm dinamiklerce benimsenmesini sağlamak amacı ile çalışmalarını var gücü ile yürüttüklerini, Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine bu yolu gösterdiklerini kendilerinin de o yolda yürümeye devam edeceklerini ifade etti.

Yorumlar (0)
28°
parçalı az bulutlu
banner202