Buca Belediyesi'nden Felaket Sonrası Seferberlik

İzmir'deki sağanak yağış sebebi ile yaşanan sel felaketinden etkilenen Buca'da yaralar beraber sarılıyor.

BELEDİYE 26.09.2019, 11:44 26.09.2019, 14:24
Buca Belediyesi'nden Felaket Sonrası Seferberlik

Geçtiğimiz gün İzmir'de etkisini gösteren sağanak yağış nedeni ile yaşanan sel felaketinden en fazla etkilenen ilçelerden olan Buca'da, Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve başkan yardımcıları hasarı belediye ekipleri ile birlikte yerinde inceledi. Tüm Buca halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Erhan Kılıç, su baskınlarına karşı kalıcı çözüm için çalışmalar sürdürdüklerini belirtti.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen uyarının ardından, gece saatlerinde etkisini gösteren ve 1 saatlik yağışlarda metrekareye yaklaşık olarak 30 kilogram yağış alarak en fazla etkilenen ilçelerden biri Buca oldu. 
Çoğu mahallede kısa sürede yoğun etki gösteren yağış, ev ve iş yerlerinde su baskınlarına sebep olurken, sokaklar başta olmak üzere kaldırımlar ve ev duvarlarında çökmeler meydana geldi.

Buca Belediyesi Kırmızı Alarma Geçti 

Gece saatlerinden itibaren İzmir Nakitbahis Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin de desteği ile ilçe genelinde seferberlik başlatan yetkililer, önem sırasına uygun olarak çalışmalarını sürdürdü. Tüm gün süren çalışmalarda çökme ve yıkılma yaşanan yerlerde Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince onarma işlemleri gerçekleştirildi.

Buca genelindeki tahribatın giderilmesi sürerken, incelemeleri yerinde gerçekleştiren Başkan Erhan Kılıç, "Tüm ekiplerimiz ile birlikte ilçemizde yaşanan tahribatı onarmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İzmir'in çarpık kentleşmesi ve betonlaşmasına en çok sahip olan ilçelerinden biri olarak yine en çok hasarı yaşayan yerlerden biri olduk. İlçemizin altyapı sorununu çözmek için çalışmalara başladık, Buca sokaklarının artık göl olmaması adına, böyle felaketlerin tekrar yaşanmaması için kalıcı çözümü gerçekleştirmek istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Yağmur Suyu Atık Projesi'nin Buca'dan başlatılması adına görüşmelerimizi gerçekleştirdik. En geç 2 yıl içinde Buca'nın sokaklarındaki su baskınlarını önleyeceğiz" dedi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202