Yunanistan – İzmir Ortaklığı İçin Adımlar Atılıyor

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, makamında Yunanistan Başkonsolosu Argyro Papoulia’yı ağırladı. Ege’nin iki yakasını birbirine yakınlaştıran dostluk görüşmesinin detayları ise şöyle:

BELEDİYE 26.09.2019, 12:04
Yunanistan – İzmir Ortaklığı İçin Adımlar Atılıyor

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, makamında Yunanistan Başkonsolosu Argyro Papoulia’yı ağırladı. Ege’nin iki yakasını birbirine yakınlaştıran dostluk görüşmesinin detayları ise şöyle:

Gereken Adımları Atmaya Hazırız

Konak Belediye Başkanlığı ve 4 dönemdir Ege Belediyeler Birliği Başkanlığı yapan Abdül Batur, Ülke ile ilişkilerin üst düzeye taşınması konusunda açıklamalarda bulundu. Konu ile ilgili “Biz her zeminde dostluk ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirmeye hazırız. Özellikle ortak düzenleyeceğimiz kültürel faaliyetlerle ilişkilerimizin daha da güçleneceğine inanıyoruz.” diyen Batur, Ege Bölgesi’nin tarihi ve kültürel bağlarla birbirine tutunan iki yakası arasındaki bağların güçlenmesi için gerekenleri yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Açıklamalarına üst üste 5 kez şampiyon olan Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı ile Midilli Kadın Futbol Takımı’nın İzmir’de dostluk maçı için karşı karşıya geleceği bilgisini vererek devam eden Batur, gerçekleştirilecek maç için hazırlıkların başaldığını ifade etti.

Yunan Betgram Turistler Konak’ın Tarihi Yapısına İlgi Gösteriyor

Yapılan görüşmenin devamında söz sırası Yunanistan Başkonsolosu Argyro Papoulia’ya geldiğinde Konak Belediye Başkanı Batur’a yeni hizmet döneminde başarılar diledi ve ardından 2019’un ilk yarısında Türk vatandaşların aldığı vizelerdeki artışın yüzde 5 , Sakız Adası’ndan İzmir’i ziyarete gelen turist sayısının 6 ayda yaklaşık 20 bin kişi; Agora, Kemeraltı ve Basmane üçgenindeki tarihi yapının ise oldukça cezbedici olduğunu vurguladı. Papoulia, Batur’un Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanlığı’nın ilişkileri güçlendirmek adına önemli bir unsur olduğunun altını çizdi.

Papoulia’dan Özel Armağanlar

Görüşme sonrasında, Başkan Batur’a 2017 yılında Atina Nea Smyrni Belediyesi’nin İzmir’i ziyareti sırasında, Ahmed Adnan Saygun’da açılan Eski İzmir Fotoğrafları Sergisi’nde yer alan iki özel fotoğraf hediye eden Papoulia’ya Başkan Batur da İzmir mutfağını çok sevdiğini dile getirdiği için Türk kahvesi ve fincan takımı ile birlikte İzmir’in simgelerinden olan tarihi Konak Saat Kulesi’nin minyatür heykelini armağan olarak sundu.

Yorumlar (0)
23°
açık
banner202